Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Za kovboji do Bavor

Dusot koňských kopyt, ryk kovbojů v sedle, prach se zvedá mezi dřevěnými domky městěčka a laciné piáno zní z otevřených oken saloonu.

  • Publikováno: 21. 10. 2013

Pokud toužíte zažít atmosféru amerického divokého západu 19. století a nemáte stroj času, stačí nasednout do auta a vyrazit do westernového městečka Pullman City v Eging am See nedaleko bavorského Pasova. My z redakce Borovice.cz jsme to udělali a máme pro vás reportáž a další doporučení pro vaše výlety.

Pullman City je tematický zábavní park, kde zažijete pravou atmosféru divokého západu. Stanete se svědky života v typickém městečku amerického západu 18. a 19. století, obklopí vás dobově oblečení obyvatelé – kovbojové, řemeslníci, psanci i místní honorace, ale také indiáni a kočovní umělci. Pullman City není jenom strhující představení, ale americký western si tu můžete i osahat: vyzkoušíte si práci s lasem, rýžování zlata, střelbu z luku, dobové country tance nebo westernovou jízdu. Každý den máte možnost shlédnout živé obrazy z americké historie i indiánské kultury a mytologie, tradiční indiánské tance, ale i okusit dobovou zábavu: kouzelnickou show, trickriding show (akrobacie na koních) nebo western show (práce s lasem a vrhání nožem).

 

Při naší podzimní návštěvě jsme měli možnost sledovat skvělou historickou show na hlavní třídě. Obrazy z historie země za velkou louží jsou poučné i zábavné. Množství přítomných dětí sledovalo show se skutečným zájmem. Jelikož je program samozřejmě v němčině, je návštěva městečka obzvláště vhodná pro ty, kteří německý jazyk studují nebo mají němčinu jako koníčka. Pokud však německy nešprechtíte, nebojte se za westernem do Bavor vyrazit také. Totiž třeba jídelní lístek najdete zde skvěle přeložený do češtiny, děj show pochopíte i bez mluveného komentáře a také zde potkáte české vystupující. Někteří z nich zde jsou již od založení městečka. A jsou velmi rádi, když si mohou popovídat v češtině.

 

Pokud si návštěvu Pullman City dobře načasujete, budete mít příležitost vidět i ohňovou show, festival country hudby, festival westernových koní nebo sraz amerických aut. Pullman City samozřejmě myslí i na nejmenší návštěvníky – připraveny jsou animační programy, kde si děti mohou vyrobit lapač snů nebo kovbojskou vestu, zabubnovat si s indiány a ti menší se mohou vyřádit na tematickém dětském hřišti „Little Pullman“. Již zakladatelé parku vtiskli městečku striktně nenásilný charakter a nemusíte se tedy bát, že by děti byly svědky krvavých scén, přestřelek nebo přepadání bank.

 

Pokud máte pocit, že toto všechno těžko vstřebáte za jeden den, doporučujeme využít (a dopředu rezervovat) některou z mnoha možností ubytování, které Pullman City nabízí. Můžete zažít romantickou noc v noblesním Palace Hotelu na Main street, přespat ve  srubu či chatě a udělat si večerní táborák nebo si ustlat v pravém indiánském tee-pee či kovbojském stanu. S vlastním stanem nebo karavanem můžete využít i místní kemp. Je zde i možnost stylového ubytování pro skupiny za výhodné ceny.

 

Pullman City nese jméno George Mortimera Pullmana, který v půlce 19. století v Americe stál u zrodu luxusních lůžkových železničních vozů a stal se tak symbolem pro přepych a kvalitu pro celou Ameriku. Cestování těmito luxusními vagony stejně jako setkání se skutečnými indiány už těžko zažijete, ale 60 km od českých hranic si v Pullman City můžete dopřát alespoň odlesk těchto zašlých časů.

 

Návštěvu městečka můžeme doporučit:

 

  • Školním výletům a školním akcím tříd, kde se děti učí německý jazyk
  • Oddílům a skupinám z blízkosti česko-německých hranic
  • Všem zájemcům o netradiční zábavný program
  • Milovníkům westernu

 

 

Nejvíce se nám líbilo:

 

  • Skvělé prostředí parku
  • Westernová show
  • Množství doprovodných programů
  • Zajímavé, westernové ubytování
  • Vesnice praktikujících fanoušků, žijících téměř autenticky jako v době zlaté horečky
  • Vstřícný přístup personálu parku
  • Pokyny, jídelní lístky a další informace v češtině

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...