Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Veletrh cesty dřeva ukáže možnosti využití tohoto tradičního materiálu

V první polovině února bude slavnostně zahájen unikátní veletrh CESTY DŘEVA, který přinese kompletní představu o oblíbeném materiálu – dřevě. Mapovat bude cestu dřeva z lesa přes jeho zpracování…

  • Publikováno: 07. 02. 2017

Dřevo je jeden z nejstarších stavebních materiálů, neustále se obnovuje a dorůstá. Cílem unikátního projektu CESTY DŘEVA je podporovat v lidech lásku ke dřevu a úctu k přírodě, se kterou jsou člověk a strom od nepaměti spojeni. Jedinečný projekt CESTY DŘEVA přiblíží návštěvníkům tento vysoce efektivní materiál ze všech úhlů pohledu. Od jeho cesty z lesa přes strojové zpracování a opracování do finálních produktů až po vedlejší produkty zpracování dřeva.

Zajímavostí určitě je, že přímo v jedné z hal vyroste díky projektu ROUBENKA NAŽIVO roubený dům. Postaví jí studenti Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Volyně ve spolupráci s firmou DEKWOOD. Firma DEKWOOD také přichystala několik přednášek na téma bydlení v roubence.

Pro rodiny s dětmi připravili organizátoři ve spolupráci se společností AWOCADO s. r. o. zajímavý vzdělávací program s názvem LESNÍ SVĚT – na kterém si děti budou mít možnost vyzkoušet interaktivní dřevěné pomůcky, které jsou určené pro environmentální výchovu a lesní pedagogiku, jako jsou například tabule, ekologické hry a pomůcky.

V Hale číslo 2, v sektoru D, bude návštěvníkům k dispozici naproti dětskému koutku příjemná kavárna. Rodiče našich nejmenších návštěvníků si budou moci odpočinout u dobré kávy a sledovat z kavárny své ratolesti užívající si možnosti velkého dětského koutku.

Projekt CESTY DŘEVA je tvořen čtyřmi základními samostatnými bloky, které však tvoří jeden silný celek.

1. BLOK – LESNÍ HOSPODÁŘSTVÍ
2. BLOK – ZPRACOVÁNÍ DŘEVA
3. BLOK – DŘEVĚNÉ STAVBY, KONSTRUKCE A VÝROBKY
4. BLOK – VEDLEJŠÍ PRODUKTY ZPRACOVÁNÍ DŘEVA

Na veletrhu se budou prezentovat sruby, roubenky a montované dřevostavby. Připraven je také atraktivní doprovodný program. V rámci souběhu veletrhů je potom připraveno mnoho užitečných přednášek, seminářů a poradenských center. Na své si zde proto přijde odborná i široká veřejnost. Součástí veletrhu CESTY DŘEVA bude i první postupové kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO.

Tato jedinečná událost proběhne ve dnech 9. – 11.2.2017 v PVA EXPO PRAHA Letňany souběžně s veletrhy FOR PASIV, STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA.

 

Foto: FB profil Cesty dřeva


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...