Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Toulcův dvůr zve na lednové a únorové akce

Toulcův dvůr, středisko ekologické výchovy hlavního města Prahy, si pro vás připravil spoustu akcí na měsíc leden a únor. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších, stačí si jen vybrat.

  • Publikováno: 21. 01. 2015

Ve středu 28. ledna vás čeká odpoledne provoněné domácími výrobky – bude se péct chleba a vyrábět tvaroh. Vymlátit cepem obilí, semlít mouku, zadělat na těsto, nechat vykynout a upéct. A ke krásně voňavému chlebu si vyrobíte i domácí tvaroh. Během pečení se také budete moct podívat, jak se mají k světu telátka Jitky a Fidorky, dozvíte se, zda byste je dokázali podojit nebo se o ně postarat. Na obě akce je potřeba se předem zaregistrovat na www.toulcuvdvur.cz, vstupné se platí na místě.

Poslední lednovou sobotu, tedy 31. 1., jste zváni na na II. Valentýskou umísťovací výstavu opuštěných koček v Toulcově dvoře. O trvalý pobyt, hřejivý klín, plnou misku a láskyplnou dlaň se bude ucházet na 100 kočiček, účastníci výstavy budou kromě kočiček k adopci, nabízet i krásné „hand made“ zboží ve svých charitativních obchůdcích. Během dne navíc proběhnou na hlavním pódiu ukázky výcviku asistenčních psů PEStré společnosti.

Na sobotu 14. 2. připadá letošní masopust v Toulcově dvoře. Od 13 do 17h se zde setká rej masek při příležitosti oslavy konce masopustního období. Představení tradičních masek, průvod starou Hostivaří, tanec, scénky, masopustní občerstvení, ocenění zajímavých masek z řad návštěvníků … Samozřejmostí bude i zpěv při harmonice.

Pokud přijedete ve středu 18. 2. seznámíte se zvířátky z Toulcova dvora, dozvíte se, co hlodá hlodavce a mezi 16 a 17h budete moct navštívit Mateřskou školku Semínko. Ve středu 25. 2. se dozvíte vše, co vás zajímá, o chovu včel, o medu, jeho výrobě a využitelnosti pro vaše zdraví.

A na závěr pozvánka na sobotu 28. 2. na řezbářský kurz. V domácích podmínkách lze vytvořit drobné i větší věci – hračky, loutky, misky, sošky, reliéfy… Kurz povede profesionální řezbář, výrobce hraček a loutek a zkušený lektor Daniel Flek (www.loutky.net). Naučíte se používat řezbářská dláta a připravit dřevo, dozvíte se jak vybrat dřevo a jaké zvolit náčiní, kde sehnat vybavení a zjistíte, že vyřezávání dřeva má silně uklidňující účinky. Odnesete si nejméně tři výrobky a návod jak začít a inspiraci. Vstupné na kurz se platí předem a činí 900 Kč – tato cena zahrnuje materiál-lipové dřevo, přípravky pro konečnou úpravu, zapůjčení profesionálního vybavení, teoretické podklady a náklady TD.

Pevně věříme, že si z nabídky zajímavých akcí vyberete. Více informací o jednotlivých akcích a další události naleznete na internetových stránkách Toulcova dvora.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...