Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Tipy na vánoční dárky od nakladatelství GRADA

Knížka jako vánoční dárek většinou nezklame. Přinášíme tip na krásnou dětskou knížku Skřítci a potom na spoustu zajímavých titulů vhodných do knihovničky pedagogů, vedoucích či rodičů. Doufáme,…

  • Publikováno: 08. 12. 2012

SKŘÍTCI

Krásná knížka formátu A4 v pevné vazbě upoutá už od pohledu krásnými ilustracemi. Těch je v knížce opravdu plno. Knížka obsahuje také množství podrobných informací o skřítcích a jejich způsobu života.

Víte, že skřítek je vzhledem ke své velikosti sedmkrát silnější než člověk? Nebo že jeho čich je devatenáctkrát citlivější? Nebo že si skřítci při setkání nebo loučení navzájem třou nosy? Nebo že se skřítčicím rodí vždy dvojčata? Tyto a mnohé další fascinující detaily ze života skřítků najdete v této knize. Knihu překrásně ilustroval nizozemský malíř Rien Poortvliet. Ten a jeho přítel, vědec Wil Huygen, více než dvacet let zkoumali život a činnost skřítků a výsledky jejich výzkumu zcela vyvrátily omyly tradované v některých písních či zkazkách. V knize najdete nejdůležitější události z historie skřítků, dozvíte se o jejich hrdinských činech. Také o jejich lékařském umění, o domáckém průmyslu, o jejich neobyčejně důležité čepičce a o mnohém jiném. Tato kniha je milá, básnivá, napínavá a zábavná. Kniha Skřítci je opravdová potěcha pro oko, plná zábavného textu. Je určena celé rodině jako obrázková knížka dětem a ke čtení dospělým. A především učí, jak bychom si měli vážit přírody a rozumět jí. (anotace nakladatele)

ODKAZ NA KNÍŽKU SKŘÍTCI

 

FIMO: ŠPERKY Z POLYMEROVÉ HMOTY

FIMO: CANES – ROLIČKY, HRANOLKY

Všem, co propadli kouzlu válení, řezání a skládání polymerových hmot FIMO, aby si na závěr „upekli“ krásné šperky v podobě korálků, náušnic či přívěsků, jsou určeny tyto dvě knihy Petry Nemravové, odbornice na metodu FIMO. Najdete v nich spoustu krásných výrobků včetně návodů. Takže neváhejte, jestli máte jen trochu tvořivého ducha, jsou to knížky právě pro vás.

ODKAZ NA KNÍŽKU FIMO: ŠPERKY Z POLYMEROVÉ HMOTY

ODKAZ NA KNÍŽKU FIMO: CANES – ROLIČKY, HRANOLKY

 

VÝTVARNÉ HRÁTKY A POHÁDKY (Pro děti od 2 let)

VÝTVARNÉ HRÁTKY NAPŘÍČ KONTINENTY (Pro děti od 4 do 10 let)

Dvě skvělé knížky Petry Vondrové přinášejí náměty pro výtvarné činnosti s malými i většími dětmi. První uvedená seznamuje děti od 2 let s různými výtvarnými technikami, ta druhá přidává pedagogicko-zeměpisný rozměr, kdy jsou výtvarné (a tak trochu i vědomostní) činnosti inspirovány poznáváním zemí světa.

ODKAZ NA KNIHU VÝTVARNÉ HRÁTKY A POHÁDKY

ODKAZ NA KNIHU VÝTVARNÉ HRÁTKY NAPŘÍČ KONTINENTY

 

ŠKOLA V PŘÍRODĚ HROU

Jedete s dětmi na školu v přírodě a hledáte náměty na zpestření výuky? Právě jste je našli! Kniha má pomoci učitelům, vychovatelům, vedoucím turistických oddílů a všem, kteří tráví čas s dětmi. Připravte spolu s námi dětem zajímavý a zároveň poučný program. Seznamte prvňáčky s Matkou Přírodou, zahrajte si s druháky hmyzí olympiádu, naučte třeťáky hravě třídit odpad, pozvěte čtvrťáky na svatbu Elišky Přemyslovny a Jana Lucemburského a vypátrejte s páťáky hledaného zločince.

Publikace obsahuje programy pro školy v přírodě, které jsou vytvořeny v souladu s RVVP pro základní vzdělávání a plně respektují specifika škol v přírodě, jako jsou dopolední výuka, večerní příprava na vyučování, menší počet vedoucích, absence instruktorů a kratší doba trvání.

ODKAZ NA KNIHU ŠKOLA V PŘÍRODĚ HROU

 

PROBLÉMOVÉ CHOVÁNÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE: Jak mu předcházet, jak ho eliminovat

Obsah knihy vychází z faktu, že častým zdrojem nežádoucího chování dětí a mládeže jsou chybná osobní pojetí výchovy, učení, vyučování a pedagogické komunikace jednotlivých rodičů, vychovatelů a učitelů a jim odpovídající činnosti využívané v průběhu výchovně-vzdělávací práce. První část publikace se zaměřuje na rozbor a zhodnocení konkrétních podob chybného pojetí výchovy, učení a vyučování a na popis jejich vlivů na vznik nežádoucího chování dětí a mládeže. Druhá část předkládá alternativy pedagogických činností, které pomáhají předcházet vzniku nevhodného chování, a popisuje podmínky pro jejich využití ve výchovně-vzdělávací praxi.

Kniha je určena studentům pedagogických oborů, pedagogům, výchovným poradcům, vychovatelům apod.

ODKAZ NA KNIHU PROBLÉMOVÉ CHOVÁNÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE

 

 

 



Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...