Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Termální lázně Lenti v Maďarsku – skvělé místo pro rodiny s dětmi

Pokud pojedete do Chorvatska k moři, můžete si cestu rozpůlit a zůstat s celou rodinou pár dnů v lázních Lenti, ve kterých se rozhodně nudit nebudete.

  • Publikováno: 27. 06. 2012

Lázně Lenti leží cca 550 km od Prahy, v jihozápadním cípu Maďarska, u hranic se Slovinskem a Rakouskem. Areál lázní na ploše 8 ha nabízí 3 kryté a 5 venkovních bazénů, některé s léčivou termální vodou, nový saunový svět, dětské bazény a atrakce pro děti (například tobogán Anakonda).

Okolí lázní Lenti je velmi vhodné pro cykloturistiku. Lesnatým krajem je vedena nejdelší (32 km) úzkorozchodná lesní železnice, která má nástupní stanici vedle lázeňského areálu a zde je také železniční muzeum. Uvnitř uvidíte také parní stroj, který poháněl místní pilu. Jízda vláčkem bude skvělým zážitkem zejména pro děti. Za poznání stojí také místní vinné sklípky nebo poznávání památek a tradičních řemesel (hrnčířství).

Bazény, vodní zábavu i vodoléčbu vhodně doplňuje Energetický park sv. Jiřího (Park Szent György), který je přímo v sousedství léčebného bazénu. V tomto prostoru byla v roce 2002 objevena vyjímečná energie a byly vytyčeny cesty (energetické dráhy) spolu se zastaveními, na nichž můžete načerpat novou energii. Jde o unikátní kombinaci účinku léčivých vod a zdejší energie, která působí na celý organismus, nastartuje blahodárné procesy k dosažení optimální tělesné a duševní rovnováhy. Podobných míst není mnoho a v kombinaci s lázněmi snad žádné. Zůstaňte na jednotlivých zastaveních 20-30 minut a jistě pocítíte příliv nové energie do vašeho těla.

Saunový svět má několik prohříváren, relaxační část a ochlazování navazující na venkovní terasu. Jsou zde dvě finské sauny, aromatická sauna, Physiotherm infra kabina (infrasauna). Prostorné sauny jsou ještě opticky zvětšeny prosklením hlavních stěn. Aufguss, neboli saunový ceremoniál, je zde prováděn na vyžádání.

Oceňujeme i výtečnou maďarskou kuchyni v místních restauracích a také výborné víno. Pro hosty lázní je připraveno ubytování apartmánového typu a pensiony v těsném sousedství lázní.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...