Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Terakotová armáda dobyla nákupní centrum Eden

Nahlédněte do podzemního světa živých mrtvých díky jednomu z nejcennějších artefaktů čínské historie. Výstava 15 soch hliněných bojovníků Vás přesvědčí, že tento cenný historický nález si své…

  • Publikováno: 12. 10. 2011

Výstava se bude konat v Nákupním centru Eden v Praze 10, a to ve všech patrech. Vstup na výstavu je pro zájemce zcela zdarma. Celá expozice je přístupná denně od 9. do 21. hodiny od 10. října do 13. listopadu 2011.

Součástí výstavy bude doprovodná soutěž o zajímavé ceny, mimo jiné o repliky soch ve třech různých velikostech. Pro školy je navíc připraven speciální pracovní sešit s otázkami, na něž by studenti měli najít odpovědi právě u jednotlivých vystavených exponátů. Pro zájemce, kteří si doma chtějí připomenout ojedinělý zážitek z výstavy, bude připraven prodejní stánek s upomínkovými předměty v podobě zmenšenin jednotlivých soch.

Výstava Terakotová armáda Prvního čínského císaře představuje vysoce hodnotné, v současné době nejdokonalejší repliky terakotové armády na světě.

Výstava umožní návštěvníkům prožít nevšední kulturní zážitek a spatřit terakotové bojovníky – figury různých hodností, od úředníků přes důstojníky, generály, lučištníky či vozataje Představte si podzemní svět živých mrtvých, jak jsou velmi často tito unikátní bojovníci, nazýváni.

Terakotová armáda byla objevena zcela náhodou. Roku 1974 několik čínských rolníků při kopání studny narazilo na úlomky uniformovaných mužů. Na místo se dostavil tým archeologů, který v dalších letech řídil a prováděl vykopávky a zkušební vrty. Do současné doby je nalezeno kolem 8000 soch válečníků a 600 koní z terakoty a 125 vozů ze dřeva.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...