Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Šestý ročník festivalu Podzimní sklizeň Animánie 2011 začal v Plzni

Šestý ročník festivalu Podzimní sklizeň proběhne 12. - 20. 11. 2011. Podzimní sklizeň nabídne nové i starší animované filmy z celého světa.

  • Publikováno: 12. 11. 2011

Během tohoto týdne bude Plzeň opět patřit animaci – v kinosálech Měšťanské besedy a Music clubu Anděl poběží české i zahraniční animované filmy, v ateliérech ZUŠ Sokolovská budou zájemci z řad dětí i dospělých zasvěcováni do tajů animace v animačních dílnách, porotci vyhodnotí soutěžní klání Národní soutěžní přehlídky animovaných filmů vytvořených tvůrci do 26 let.

V programu festivalu najdete navíc  dva koncerty uspořádané v Music clubu Anděl – malebná kapela DVA a na vlně Aloise Nebela jedoucí PRIESSNITZ.

„Letos poprvé jsme se rozhodli využít k prodeji vstupenek na festivalové projekce i koncerty systém plzeňské vstupenky a jsme zvědavi, zda našim divákům cestu na nabízený program touto cestou usnadníme,“ říká Martina Voráčková, hlavní koordinátorka projektu Animánie.

Podzimní sklizeň nabídne nové i starší animované filmy z celého světa. Za pozornost stojí projekce belgických filmů či legendární adaptace Orwelovy Farmy zvířat. Festival také uvádí nové české animované filmy Autopohádky a Alois Nebel.

„Osobností českého animovaného filmu je letos Pavel Koutský. Ten se také zhostí komentované projekce pro dospělé. Tradičně nabídneme projekce současné české i světové tvorby v pásmech Ozvěn Anifestu a ještě několik zajímavých animovaných filmů pro děti, a to takových legend, jako je Břetislav Pojar či Karel Zeman,“ dodává Martina Voráčková.

Zlatým hřebem festivalu je opět národní soutěžní přehlídka neprofesionální audiovizuální tvorby dětí a mládeže do 26 let s mezinárodní účastí. Soutěžní přehlídka se bude konat 17. listopadu od 9:00 v kinosále Měšťanské besedy v Plzni, kde rovněž proběhne od 16:00 její vyhodnocení a diskuze s porotci. V 19:00 budou mladým tvůrcům slavnostně předány ceny na Andělském večírku, který poté rozvíří koncert skupiny Dva.

Pořadatelem projektu Animánie je oblastní centrum elementární tvorby Ocet, o. p. s.
Projekt Animánie 2012 – jako projekt číslo 17 – je mezi těmi, pro které je možné hlasovat v rámci akce Prazdoj lidem (Kód DMS: PLP17), a to od 11. listopadu do 31. prosince 2011.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...