Přidat inzerci

Facebook

Navigace


RS BABOČKA rekonstruovali olympionici

Na okraji Českého Švýcarska se nachází chatový areál RS Babočka. Majitel střediska Mgr. Zdeněk Paroulek nám popsal, jak na středisku začínali i to, jak se na rekonstrukci podíleli i čeští…

  • Publikováno: 29. 08. 2016

Chatkový tábor v Krásném Poli na okraji Chřibské jsme poprvé navštívili před několika lety. Hned se nám zalíbil. Rozhlédli jsme se kolem a spatřili jsme zalesněné vrcholky Lužických hor shlížející na celou sbírku romantických podstávkových domů. Kousek jsme popošli a vstoupili jsme do úžasného regionu Českého Švýcarska.

Není to tak dávno, kdy si nás tábor znovu přitáhl jako magnet. Začali jsme intenzívně pracovat na tom, abychom areál, který ještě před rokem připomínal spící Šípkovou Růženku, probudili. Za pomoci odborných firem, táborových i veslařských kamarádů jsme se vloni pustili se do rozsáhlé rekonstrukce.

Kus práce u nás odvedli i finalisté z pekingské olympiády Jan Lapáček-Gruber a Milan Bruncvík, světový šampión, který se jako první Čech zúčastnil legendárního závodu univerzitních osmiveslic Oxford – Cambridge, dále olympionik z Londýna a další mistr světa Ondřej Vetešník, který startoval i na olympiádě v Riu, nebo rekordman v počtu vítězství na pražských Primátorkách Oldřich Hejdušek a další reprezentanti. Zdejší krajina a okolní prostředí je okouzlily.

Srdcem rekreačního střediska BABOČKA je zděná budova s velkou jídelnou, s krytou venkovní terasou i s nově rekonstruovanými umývárnami a sprchami. Chatky rozestavěné v klasickém obdélníkovém tvaru jsou obklopeny hřišti a klubovnami pro případ špatného počasí. V horkých dnech je možné využít kruhového bazénu.

Ubytování můžeme zajistit až pro 160 hostů. Nabízíme prostory nejen pro letní dětské tábory a školy v přírodě, ale i pro sportovní soustředění, adaptační kurzy, různé outdoorové akce, školní výlety, větší rodinné oslavy, případně individuální rekreaci.

Mgr. Zdeněk Paroulek, RS Babočka


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...