Přidat inzerci

Facebook

Navigace


První kolo energetické akademie končí – a začíná druhé

Již více než 130 soutěžích z řad dětí a mládeže se zapojilo do letošního ročníku soutěže Malá energetická akademie, která je pořádána v kraji Vysočina.

  • Publikováno: 23. 11. 2012

V prvním soutěžním úkolu se skupiny dětí zabývaly energií získávanou z větru – vyráběly větrníky a zkoušeli jejich různé velikosti a tvary. Kdo byl v prvním kole nejúspěšnější, se soutěžící dozvědí v pondělí 3. prosince v 15 hodin na Mikulášské besídce, kterou pořádá třebíčský Dům dětí a mládeže ve velkém sále na Hrádku.

„Soutěž probíhá celý rok a je možné se do ní zapojit kdykoli během roku,“ říká Jan Burda z Rady dětí a mládeže kraje Vysočina a dodává: „Pokud se tedy někdo nestihl přihlásit nebo odevzdat první úkol, vůbec to nevadí. Jen přijde o vyhlášení prvního kola, ale celkově může stále vyhrát.“

Druhý úkol se týká energie získávané z páry a na jeho splnění mají soutěžící čas do poloviny ledna. Vše potřebné k soutěžení je k nalezení na webu soutěže.

Malá energetická akademie je soutěž pro jednotlivce, rodiny, oddíly, a třídní kolektivy, která probíhá během celého školního roku. Letos se jedná o pátý ročník.

Soutěží se v pěti kolech, která jsou vyhodnocována samostatně. Do soutěže je možné se přihlásit kdykoli během školního roku. Soutěž je zaměřena na energie a kromě soutěžní se účastní dozvědí celou řadu zajímavých věcí a sami se při plnění úkolů vzdělávají.

Jednotlivec, který získá po absolvování pěti stupňů akademie nejvíc bodů, vyhraje věcnou cenu v hodnotě 6.000,- Kč, jednotlivec na druhém místě cenu v hodnotě 4.000,- Kč a jednotlivec na třetím místě cenu v hodnotě 2.000,- Kč. Malá skupina a Třídní kolektiv může získat ceny za 13.000,- Kč, 8.000,- Kč nebo 4.000,- Kč. Velká skupina 25.000,- Kč, 15.000,- Kč respektive 10.000,- Kč.

Věcné ceny si v daných hodnotách vítězové vyberou sami!

Malou energetickou akademii na Vysočině pořádá společnost E.ON a Rada dětí a mládeže kraje Vysočina.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...