Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Přijďte si hrát na Novoměstskou radnici

Novoměstskou radnici zaplní na konci září přehlídka hlavolamů a deskových her. Tradiční čtyřdenní akce slibuje opět spoustu zábavy pro děti i dospělé - vždyť hlavolamy a stolní hry jsou oblíbené…

  • Publikováno: 22. 09. 2019

Výstava trvá pouze čtyři dny – od středy 25. září do soboty 28. září. Otevřeno je ve středu a čtvrtek od 8 do 18 hodin, v pátek od 8 do 20 hodin (večerní prodloužené hraní) a v sobotu od 10 do 18 hodin.

Deskové hry i hlavolamy  procvičují mozek a rozvíjejí řadu dovedností, ať už jde o postřeh, trpělivost, logické myšlení, schopnost komunikace i další sociální dovednosti. Hlavolamy často nutí člověka dívat se na věci z trochu jiného úhlu pohledu, jinak se jejich řešení dá jen obtížně najít. Mimo jiné z těchto důvodů se Výstava Hry a hlavolamy těší tak velkému zájmu pedagogů, kteří sem s oblibou vodí svoje žáky a studenty. „Zájem je každoročně takový, že musíme některé školy odmítat,“ říká ředitel výstavy Pavel Hofrichter.

Herna deskových her

Tradičně nejoblíbenější částí výstavy Hry a hlavolamy je velká herna deskových her, ta je v pátek proto opět prodloužena až do 20 hodin, aby si ji stihli všichni dostatečně užít. Představí se zde stovky nových, ale i léty prověřených deskových a společenských her. Najdou se mezi nimi hry vhodné pro malé děti, pro náročnější hráče i zábavné hry pro celou rodinu. Hry si mohou návštěvníci pod vedením herních instruktorů zahrát a zjistit, která je pro ně ta pravá. Vybranou hru nebo hlavolam si potom mohou za výhodných podmínek také hned koupit.

Výstava hlavolamů

Některé hlavolamy jsou raritní, některé jsou sice známé, ale je zajímavé vidět je v široké škále provedení. Každopádně budou na výstavě vystaveni ježci v kleci, krásné japonské kovové hlavolamy, retro hlavolamy, hlavolamové tajné skříňky, Rubikovy kostky a další rotační hlavolamy nebo třeba nemožné objekty – hlavolamy, kdy je úkolem přijít na to, jak bylo vůbec možné ho vyrobit.

Doprovodné programy

Ve středu a ve čtvrtek se představí brněnské VIDA centrum se zajímavými pokusy a science show. Po loňském pozitivním ohlasu proběhnou opět dva hlavolamové workshopy pro veřejnost, jeden v pátek večer, druhý v sobotu odpoledne. V pátek a sobotu bude připraveno programování robotů v podání sdružení Intellectus.

 

————-

Místo: Novoměstská radnice, Karlovo náměstí 1/23, 120 00 Praha 2
Otevírací doba: středa a čtvrtek 8 – 18 h, pátek 8 – 20 h, sobota 10 – 18 h
Vstupné: plné 120 Kč, snížené 80 Kč, rodinné 300 Kč, studentské 100 Kč, skupinové 75 Kč


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...