Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Nová iQLANDIA v Liberci - byli jsme u otevření

Odpoledne v pátek 28. března si byli zástupci Borovice.cz prohlédnout nové science centrum iQLANDIA, které se nachází v Liberci nedaleko Centra Babylon. A byli jsme nadšeni z velkoleposti a…

  • Publikováno: 03. 04. 2014

Hned na začátek naší první návštěvy v iQLANDII nás upoutala fontána s laserovými efekty a spirálovitá cesta mezi jednotlivými patry. Celkově se nám moc líbily interaktivní exponáty, kterých najdete v celé iQLANDII spoustu a to ve všech tématických sekcích. 

Velkým lákadlem celého science centra je Planetárium. To patří ke světové špičce co se týká technického projekčního vybavení, má 50 polohovatelných sedaček a v rámci 3D projekcí se můžete podívat napříč vesmírem. Jeho návštěva je neopakovatelným zážitkem.

Výborným počinem je i samostatná sekce věnovaná sexuální výchově. Je určena dětem a mladistvým od 12 let a  jak jinak než zábavnou a názornou formou se věnuje tématům sexuální výchovy, které dospívající zajímají.

Velmi se nám líbilo i podzemí věnované historii Země, která zároveň přibližuje Zemi zevnitř – věnuje se geologii. Dále iQLANDIA nabízí další sekce věnované přírodním jevům jako je Vodní svět, Źivly, Věda v domě, Člověk nebo expozice Technické univerzity v Liberci věnující se například nanotechnologiím. 

Autoři projektu nezapomínají ani na odpočinek během návštěvy. Vyhradili mu speciální relaxační prostory, kde můžete jen odpočívat a nebo si trénovat mozkové závity při řešení hlavolamů a matematických úloh. Ze střechy, kam je také možní zajít, je nádherný výhled na Ještěd.

Po celou dobu se o program v iQLANDII starali instruktoři z projektu www.Prirodovedci.cz. Mohli jsme díky nim ochutnat speciální nápoje nebo se podívat do zajímavého světa pod mikroskopem.

Kontakt:

Košická 6
Liberec 460 07
tel: (+420) 485 249 924
fax: (+420) 485 249 915
info@iQlandia.cz

Při návštěvě iQLANDIE určitě uvítáte prostorné moderní parkoviště.

Otevírací doba iQlandia:

Pondělí 9 – 17 (pouze svátky, prázdniny, květen a červen)
Úterý až Pátek 9 – 17
Sobota 9 – 19

Ceník

iQLANDIA

Základní

230 Kč/osoba/den
120 Kč/dítě do 15 let, student, senior, ZTP/den

3D Planetárium

90 Kč/osoba/projekce
60 Kč/dítě do 15 let, student, senior, ZTP /den

Zvýhodněné pro organizace trvale pracující s dětmi

70 Kč/ žák na celý den do všech expozic
90 Kč/ žák na celý den do všech expozic, pouze v červnu
50 Kč/ žák/projekce v 3D planetáriu


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...