Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Noc vědců plná barev, ohňů a výbuchů v iQparku

V libereckém iQparku proběhne 28. září již osmý ročník Noci vědců, největší jednorázová akce na podporu vědy a techniky v ČR, která se zároveň koná na tisících místech v celé Evropě.

  • Publikováno: 26. 09. 2012

Toto rozsáhlé setkání veřejnosti s vědecko-výzkumnými pracovníky umožní návštěvníkům iQparku formou workshopů, science show či her poznat, jak může být věda zábavná. V iQparku je pro malé i velké badatele připravený bohatý doprovodný program a bezplatný vstup od 17 do 23 hodin.

Vydejte se po stopách vědců formou zábavné hry. Setkejte se s panem Harringtonem u jeho vynálezu „Splachovací záchod“ nebo podiskutujte s panem Pythagorem o jeho slavné větě. Pro všechny experimentátory bude otevřená laboratoř, kde si mohou vyzkoušet vyrobit svůj vlastní parfém nebo mýdlo, svítící sliz, bádat nad magickými kouzly chemie nebo prozkoumat pod mikroskopem kupříkladu oko mouchy.

Ani letos nebudou chybět populární Science show. Připravena je Pohádka o chemickém království, ve které princezna Vědomila a šílený vědec Zweistein předvedou řadu atraktivních experimentů, které vám doma neprojdou. Bude se experimentovat s 500 000 volty, vyrábět obří žampión pomocí tekutého dusíku, budete zasvěceni do tajů fyzikálních hraček, nudu zkrátka rozhodně nezažijete!

Zlatými hřeby večera bude unikátní science show – „Fyzika na každém kroku a za každým rohem“ v podání RNDr. Zdeňka Drozda, Ph.D. a zábavná vědecká exhibice Technické univerzity v Liberci na téma „Jak dýchat, když se vzduch dá krájet?“ a „Jak vložit ruku do ohně?“.

Akce se i v roce 2012 koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Zastoupení Evropské komise v ČR.

Motto letošní noci vědců „Věda nestárne“ má přiblížit lidem trvalé přínosy vědy, její univerzálnost a nadčasovost. Přijďte si zahrát na vědce! Možná se i vy jednou stanete jedněmi z nich.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...