Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Knížecí advent na Křivoklátě

Tradiční vánoční jarmark s lidovou zábavou v duchu vůně adventního času protkanou vánoční atmosférou hradu se uskuteční 7. - 8. 12. a 14. -15. 12. vždy od 10 do 17 hodin.

Královský hrad Křivoklát bude s prvním adventním dnem 30. listopadu oděn do slavnostního vánočního roucha, které si ponechá až do 12. ledna 2014 (více zde).

Následující týden o víkendech se již adventní brána hradu otvírá od 10 hodin a zavře o 5 hodině večerní.

Velký řemeslnický jarmark bude v prostorách celého dolního nádvoří, ve vnitřních prostorách dolního hradu – v lednicích a v bývalém pivovaru. Uvidíte mnoho zručných řemeslníků při práci, kováře, košíkáře, pekaře, svíčkaře, hrnčíře a mnoho dalších.

Zhlédnete a uslyšíte advetní koncerty, divadelní a kejklířská vystoupení a mnoho a mnoho dalšího. Vánoční koncert proběhne 7. prosince. Rybova mše v podání pěveckého sboru SUDOP proběhne v historických prostorách hradu – v Královském sále.

Přijde Mikuláš, čert i anděl – 7. 12. od 14 hodin.

Na hrad zavítá i unikátní parní stroj, jež bude pohánět starý dobrý flašinet.

Jako každý advent jeďte 14. prosince na hrad Křivoklát historickým vlakem taženým parní lokomotivou Šlechtična. Majitelé zpáteční jízdenky historického vlaku z 15. 12. 2012 mají slevu 50 % na vstupném do 1. prohlídkového okruhu. O týden dříve – 7. 12. – je vypraven zvláštní historický vlak z Plzně s odjezdem v 9:30. Rovněž cestující plzeňského vlaku mají slevu 50 % na vstupném do 1. prohlídkového okruhu.

Datum konání: 7. 12. 2013 od 10:00
Místo konání: Státní hrad Křivoklát
Organizátor: Státní hrad Křivoklát
Doba trvání: 7 hodin
Plné vstupné: 60 Kč (dospělí)
Snížené vstupné: 40 Kč (děti 6-15 let), zdarma děti do 6 let


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...