Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Českou radu dětí a mládeže povede i v dalších třech letech Aleš Sedláček

Českou radu dětí a mládeže (ČRDM) povede i v následujícím tříletém období její současný předseda Aleš Sedláček. V tajném hlasování o tom jednomyslně rozhodli delegáti a delegátky 40. Valného…

  • Publikováno: 13. 04. 2014

Nejvyšší orgán zmíněné střešní organizace zároveň jmenoval Představenstvo ČRDM v jeho nové, oproti předchozímu období zčásti obměněné sestavě. Jubilejní VS ČRDM mj. také přijalo dva nové členy, jimiž jsou Česká debatní společnost, o.s. a ZDrSEM – první pomoc zážitkem, z.s.

„Moc děkuji, je to pro mě velký okamžik. Neabsolvoval jsem volbu předsedy poprvé, ale stejně je to pro mě vždy silný zážitek. A silný závazek mít respekt, který snad pořád ještě v sobě mám: snažím se vždycky si připomínat, že tou Radou jste vy – a že jsme to my. Nechci, aby někdy nastal stav, kdy by někdo z vás měl pocit, že jste vy a někde nad vámi je Rada,“ řekl přítomným bezprostředně po proběhnuvší volbě Aleš Sedláček. Hlasovací lístky s jeho jménem nabízely možnosti ANO, NE a ZDRŽEL SE. Ze 63 rozdaných lístků označilo všech třiašedesát hlasujících nezávisle na sobě první z variant. Jakkoliv současný předseda neměl protikandidáta, popsaným mechanismem tajné volby získal nejsilnější možný mandát.

Nové Představenstvo ČRDM bude mít oproti dosavadním třinácti nyní jedenáct členů. Novými tvářemi v něm budou Zuzana Vaněčková (Junák – svaz skautů a skautek ČR) a Vlastimil Jura (Projekt Odyssea). Z předešlé sestavy budou v práci v představenstvu po boku Aleše Sedláčka (Liga lesní moudrosti) pokračovat: 1. místopředseda Jan Cieslar (Junák – svaz skautů a skautek ČR), místopředseda Ondřej Šejtka (Asociace turistických oddílů mládeže ČR), Jan Burda (mluvčí Komory krajských rad), Michaela Humlová (ELSA Česká republika), Jan Husák (AFS Mezikulturní programy), Ondřej Chobot (Česká tábornická unie), Martin Paclík (Rada dětí a mládeže kraje Vysočina) a Miroslav Jungwirth (Rada dětí a mládeže hl. m. Prahy).

Posláním České rady dětí a mládeže je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dětí a mladých lidí. ČRDM podporuje mimoškolní výchovu a činnost svých členů, zejména snahu o vytváření právních, hospodářských, společenských a kulturních podmínek vhodných pro jejich činnost. ČRDM hájí zájmy svých členů vůči domácím i zahraničním orgánům, organizacím a institucím. Zastřešuje stovku členských organizací, respektive přes 200 000 individuálních členů. Z projektů ČRDM jsou asi nejznámějšími celostátní přehlídka činnosti dětských a mládežnických spolků Bambiriáda, dobrovolnická kampaň 72 hodin – Ruku na to! či projekt Kecejme do toho, který nabízí mladým lidem možnost vyjádřit svůj názor na témata, která se jich týkají, a to jak na celostátní, tak i na evropské úrovni.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...