Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Blesky ze všech stran – takový bude listopadový iQpark

Listopad plný blesků a čar – takový bude program libereckého iQparku. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit především na show pod názvem „Tajemství energie a chemie lásky“.

  • Publikováno: 11. 11. 2013

Ta se uskuteční 22. 11. a vést ji bude světový popularizátor vědy z Anglie Michael Londesborough. Pro milovníky parfémů je zde pak každou neděli od 14 hodin připraven vánoční workshop a pro ty odvážnější bláznivá Science show plná experimentů. Ta se koná vždy po oba víkendové dny vždy od 16 hodin.

Pokud zajdete v listopadu do iQparku, určitě nebudete litovat! Podzimní program má šťávu i spád.

„Hlavním tahákem je bezesporu vystoupení Michaela Londesborougha, který je nejenom průvodcem pořadů Port a Lovci záhad, ale i uznávaným mezinárodním vědcem, který se snaží představit tak nepopulární předměty, jako je fyzika nebo chemie zábavnou a neotřelou formou,“ říká Monika Vamberová, programová manažerka iQparku.

Zábavu si jistě užijete jak při Vánočním experimentování v laboratoři, tak i na akční Science show, při které si vyrobíte čarovnou mlhu nebo objevíte vědcovy vánoční prskavky.

 

Vědcovy vánoční ozdoby a perník za 3 minuty

V rámci nedělního experimentování v laboratoři si mohou malí i velcí experimentátoři vyrobit netradiční vědecké ozdoby na vánoční stromeček, jako jsou například postříbřené zkumavky, nebo objevit tajemství vědcova perníku upečeného v mikrovlnné troubě za 3 minuty. Součástí experimentování bude také výroba dárků, jakými jsou parfémy, a návštěvníci tak uvidí, jak probíhá destilace esencí, a pokusí si vyrobit vlastní vůni, nebo výroba vánočních přání pomocí kyanotypie, což je stará kopírovací metoda, zvaná také modrotisk nebo železitý tisk.

 

Blesky ze všech stran

Ty, které zajímá meteorologie, se mohou 8. 11. od 18 hodin zúčastnit přednášky ing. Ivany Kolmašové na téma „Blesky ze všech stran“. Dále si science centrum pro své zapálené vědátory připravilo například komentovanou prohlídku zákulisí iQparku nebo Týden vědy a techniky, během něhož jsou doprovodné programy zdarma.

 

Harmonogram – listopad:

Otevřeno: denně od 10 do 20 hodin.
Vstupné: děti do 100 cm zdarma, 100–140 cm 80 Kč, osoby nad 140 cm 120 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti od 100 do 140 cm) 360 Kč.

Science show s Van de Graaffovým generátorem a další experimenty – denně od 11 hodin
Science show pod názvem „Experimenty, které vám doma neprojdou“ – každou sobotu a neděli od 16 hodin
Víkendové experimentování v laboratoři – Vánoční workshopy – každou neděli od 14 hodin
Komentovaná prohlídka – nahlédněte do zákulisí iQparku – každý pátek od 16 hodin
Michael Londesborough, průvodce pořadů Port a Lovci záhad – večer plný experimentů se uskuteční 22. 11. od 18 hodin
Týden vědy a techniky v iQparku – bezplatný program
Happy Science show – ta se uskuteční 1. – 15. 11 vždy od 11 hodin
Komentovaná prohlídka v rámci Týdne vědy a techniky – proběhne 1., 6., 13. a 15. 11, od 18 hodin
Blesky ze všech stran – přednáška v podání Ing. Ivany Kolmašové – přednáška proběhne 8. 11. od 18 hodin


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...