Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Bambiriáda 2015 nebude!

Česká rada dětí a mládeže se rozhodla v roce 2015 nepořádat akci Bambiriáda. Historie akce sahá až do roku 1999 a Borovice.cz je hrdá na to, že mohla být od začátku u toho. Podle našich…

  • Publikováno: 23. 10. 2014

Dle vyjádření představenstva České rady dětí a mládeže (ČRDM), která Bambiriádu všechny roky pořádala, byl krok vedoucí ke zrušení Bambiriády 2015 podložen řadou diskusí.

Hlavní argumenty spočívají v tom, že se společenská situace kolem dětských organizací za těch více než 15 let viditelně změnila. Bambiriáda začínala jako jedna z nejvýznamnějších (a řekněme i jedna z mála) akcí představujících nabídku aktivit pro děti ve volném čase a to na celorepublikové úrovni formou více než desítky Bambiriád v jednotlivých regionech. Jejím cílem tehdy bylo ukázat veřejnosti v nedávné době vzniklá či obnovená sdružení dětí a mládeže a pestrost jejich aktitit. Dnes jsou již tato sdružení jako Junák, A-TOM, Pionýr, DUHA a mnoho dalších dobře zapsány v povědomí veřejnosti. Navíc zábavných akcí pro děti existují po celé republice desítky či stovky, rodiče tedy mají s dětmi kam vyrazit i tak.

Aktualizace 13.3.2015:

Co dál?

Pojďme si tedy od Bambiriády na jeden rok odpočinout a v mezičase nechat prostor k závěrečné diskusi, jak s Bambiriádou dále, zda se v roce 2016 dočkáme odpočaté, svěží a ještě úžasnější Bambiriády a nebo zda za ní uděláme tečku a budeme na ni vzpomínat jako na skvělý projekt tvořený stovkami dobrovolníků v celé republice a který měl v uplynulých 15 letech neopomenutelný vliv na postoj veřejnosti k dětským organizacím.

Kam místo Bambiriády?

Je samozřejmě škoda, že rodiče nebudou mít možnost Bambiriádu s dětmi navštívit, ale jak již bylo řečeno, Bambiriáda nebyla a není jedinou akcí pro děti. Podle našich informací se navíc  chystají v některých regionech alternativní akce podobného charakteru.

Místo akcí s hlavičkou Bambiriády se budou konat například:

Sdružení dětí a mládeže i domy dětí nabízejí množství atraktivní a většinou systematické celoroční činnosti i nadále, sledujte jejich aktivity právě ve vašem regionu. Koukněte třeba na projekt www.kamchodit.cz.

Aktualizace 23.3.2015:

K řešení situace kolem Bambiriády svolala ČRDM schůzku na 17. března 2015. Její závěry si můžete přečíst na Adamovi: www.adam.cz/clanek-2015030054-bambiriada-konci-napresrok-ji-ma-nahradit-jiny-projekt

 

TIP

Pokud si chcete před letní sezonou přijít vybrat tábor a nechat děti zasoutěžit a plnit úkoly, přijďte 9.-12.dubna 2015 na veletrh FOR KIDS na táborovou expozici portálů Borovice.cz a Českétábory.cz.

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...