Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Asociace dětské rekreace je podporou pro pořadatele dětských akcí

Současná situace, kdy není možné pořádat skupinové akce jako jsou lyžařské kurzy, školy v přírodě a podobně, se citelně dotkla mnoha organizací, agentur i ubytovacích zařízení. Ti se spojili do…

  • Publikováno: 14. 02. 2021

Vznik Asociace dětské rekreace byl v současné době téměř nutností. Sjednotit se ve vyjednávání s úřady ohledně podmínek pro tak rozsáhlou oblast činnosti (a ekonomiky), jako je pořádání dětských akcí včetně ubytovacích služeb pro takové akce je mnohem jednodušší, než jednat každý sám za sebe. Asociace má nyní desítky členů a stále se přidávají další. Konkurenční boj jde stranou, protože ve výsledku jde všem o to stejné.

POKUD DO KATEGORIE POŘADATELŮ DĚTSKÝCH AKCÍ SPADÁTE, MŮŽETE SE STÁT ČLENEM ASOCIACE DĚTSKÉ REKREACE. Přihlásit se můžete ZDE.

 

Programové cíle a plány Asociace dětské rekreace – pro rok 2020 a 2021

  1. Již v listopadu 2020 jsme oslovili hlavní hygieničku paní Jarmilu Rážovou a ministra školství ohledně vyjednání podmínek pro školní akce. Momentální situace tyto akce umožňuje v 1. stupni systému PES. Toto považujeme za nesmyslné a diskriminační. Našim cílem je minimálně 3. stupeň, kdy budou moci být v provozu ubytovací zařízení. Další možností je návaznost na školní docházku. Máme přislíbeno společné jednání s oběma subjekty.
  2. Pokračovat v komunikaci s vrcholnými politiky ČR. Apelovat na ministra školství i na ostatní politiky, aby podporovali organizování školních pobytů pro děti pro šk. rok 2020/21 + upozorňovat je, že v důsledku pandemie dochází k poklesu zájmu ze strany škol o naše služby.
  3. Vyjednali jsme s MMR program COVID školy v přírodě, který velmi pomohl ubytovatelům. Rádi bychom získali podobný program pro pořadatele (agentury, spolky, apod.)
  4. Uvést do praxe slib premiéra ČR, aby stát přispíval dětem na školu v přírodě částkou např. 2500 Kč na žáka
  5. Nabídnout našim členům právní pomoc zejména v souvislosti s koronavirem (hromadná žaloba na stát o náhradu škody, nebudou-li kompenzace; pomoc organizátorům ozdravných pobytů, kterým byl pobyt kvůli koronaviru ukončen; právní pomoc při rušení pobytů)
  6. Spolupracujeme se Svazem obchodu a cestovního ruchu, s Asociací ředitelů základních škol i s Asociací horských středisek a dalšími profesními organizacemi.
  7. Stát se připomínkovým místem všude tam, kde se bude rozhodovat o našich záležitostech. Chceme medializovat naše témata a přispívat ke všeobecné osvětě naší branže. Chtěli bychom i vylepšit legislativní rámec, ve kterém se naše aktivity odehrávají (řada věcí není v ideálním stavu).
  8. Zpřístupnit svým členům možnosti účasti na dotačních programech, které vypisují ministerstva i kraje. I asociace by mohla být příjemcem veřejných peněz, které následně může rozdělit mezi své členy.
  9. Asociace by mohla sjednat pro své členy výhodnou odpovědnostní pojistku, ale i lepší ceny s odběrateli (např. Makro, cestovní pojištění).
  10. Vytvořit platformu, ve které si budou naši členové vyměňovat názory i zkušenosti. Chceme poskytovat našim členům informační servis.

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...