Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Zpátky do pohádky

Po krátké zimní přestávce připravil Letohrádek Mitrovských novou výstavu zaměřenou především na dětského návštěvníka a na všechny milovníky pohádkového žánru.

  • Publikováno: 20. 04. 2010

Na tři měsíce se v působivých prostorách Letohrádku Mitrovských prostřednictvím šedesáti kostýmů, rekvizit a kulis zabydlí patnáct známých českých pohádek z tvorby Československé a následně České televize.

Holčičky se mohou těšit na kostýmy princezen a princů, královen nebo králů, kluci například na loupežníka, čarodějnici, Krakonoše a mnohé další.

„Při výběru pohádek jsme brali na zřetel nejen jejich oblíbenost u diváků, ale také – povětšinou – hudební složku pohádek, aby si děti mohly v rámci projekce připomenout nejenom dané herce a kostýmy, ale také zazpívat známé písničky,“ uvedl produkční výstavy Petr Lukas.

Nejstarší kostýmy pochází ze 70. let 20. století z pohádky Zlatovláska, nejnovější jsou pouhé 2 roky staré – z pohádky Kouzla králů.
Co se extravagance kostýmních návrhů týče, nejvýraznější šaty, klobouky a turbany pochází z pohádek Plaváček (ve které si zahrála řada v 80. letech populárních zpěváků a zpěvaček) a Ať přiletí čáp, královno!
Rukopis výtvarníka Stanislava Holého (Studio kamarád, Jů a Hele) nezapřou kostýmy z pohádky O chytrém Honzovi. K vidění jsou také „nebeské“ kostýmy Pána Boha, Panny Marie a andělů z pohádky Anděl Páně.

Pro organizované dětské skupiny je připravený lektorský program spojený s malou výtvarnou dílnou.

Výstava probíhá do 30. června 2010. Otevřeno je od středy do neděle od 10 do 16 hodin.

Děti i dospělí se mohou těšit na následující pohádky:

Lotrando a Zubejda
Anděl Páně
Kouzla králů
Ať přiletí čáp, královno!
Rumplcimprcampr
Princové jsou na draka
Plaváček
Sedmero krkavců
Elixír a Halíbela
Královna Koloběžka I.
O chytrém Honzovi
O princezně, která ráčkovala
Zlatovláska
O štěstí a kráse
Krkonošská pohádka

letohradekbrno.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...