Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Zážitkové areály pro rodiny s dětmi

Také občas přemýšlíte, kam vyrazit s dětmi, aby se zabavily a užily si zábavu. Přinášíme pár tipů na místa, kde se nebudou nudit děti ani rodiče. Některé přinášejí pohyb, některé zážitky a…

  • Publikováno: 13. 05. 2015

Vysočina

Westernové městečko Šiklův mlýn

nachází poblíž Zvole nad Pernštejnem. Stojí na místě ruiny mlýna, kterou Libor Šikl zakoupil v roce 1989 a začal zde pořádat potlachy ve stylu country. Ty postupně přerostly ve westernovou tradici. Místo původních každoročně stavěných a znovu bouraných kulis zde vznikají stálé stavby, ZOO s dikobrazy, krkavci a prasátky, kostel a také úzkorozchodná železnice.

Hlavní sezónou pro toto městečko jsou letní prázdniny. Od prvního do posledního prázdninového dne je areál otevřen NON STOP.

www.sikland.cz

 

Plzeňský kraj

Techmania science centre

Máte zvídavé děti a nestačíte už na všechna jejich „proč“ a „jak“? Přijeďte společně do Plzně do Techmanie! Čeká vás tu zábava a experimentování na celý den. Ve dvou historických halách Škodovky najdete stovky interaktivních exponátů, laboratoře a dílny s atraktivními programy, zábavné vědecké show a nově také 3D planetárium.

Můžete zkoumat, pozorovat, mačkat, otáčet, házet, objevovat a bavit se. Jsou tu staré lokomotivy, gyroskop, na němž okusíte pocity kosmonautů nebo slavná Entropa. Otevírací doba během školního roku: všední dny: 8:30 – 17:00 h, sobota 10:00 – 19:00 h, neděle a svátky 10:00 – 18:00. O prázdninách je otevřeno každý den od 10:00 do 18:00 hodin (v sobotu do 19:00)

www.techmania.cz

 

Pohádková chalupa Mlázovy

Šumavský areál plný pohádek se nachází u Kolínce, jihovýchodně od Klatov. Uvidíte zde vílu Šumavu, Šumavouse, pohádkové muzikanty, skřítčí pilu a mnoho jiných. Ve venkovním areálu naleznete pohádkovou stezku skřítků, tůňku „U vodníčka Fialy“, Šatlavu, Mravenečkov či pohádkový golfík.

www.pohadkovasumava.cz

 

Jihomoravský kraj

Bongo Brno

Areál přináší možnost prožít den plný zábavy, pohybu a nejrůznějších opičáren. V hale na ploše 2800 m2 se nachází spousta atrakcí, které nabízejí nezapomenutelné zážitky, každá představuje jiný světadíl či zemi. Za jediný den tak můžete společně uskutečnit dobrodružnou cestu kolem světa, a to za každého počasí!

www.bongobrno.cz

 

Liberecký kraj

iQlandia a iQ park Centra Babylon

Představovat Centrum Babylon, které je nejstarším zábavním komplexem u nás, je skoro zbytečné. Přesto stojí za to připomenout novinky, které se zde v poslední době udály. Především se jedná o postavení iQlandie, obrovského science centra, které stojí NAPROTI Centru Babylon. Je to nová budova plná interaktivních exponátů. Na to, abyste si je všechny vyzkoušeli vám bude sotva stačit jeden den, ale zato poznáte fyzikální zákony, dozvíte se o biologii, chemii, navštívit můžete 3D planetárium a přenésete se tak doprostřed vesmíru. A nezapomeňte se ještě skočit vykoupat do zdejšího aquaparku.

www.iQlandia.cz

 

Šťastná země

Přírodní zábavní dětský areál Šťastná země se nachází v Českém ráji nedaleko Sedmihorek. Návštěvníkům nabízí nejenom originální programy podpořené množstvím doprovodných aktivit, ale také dřevěný hrad, trpasličí vesničku, houpačky, prolézačky, či pískové rýžoviště s pravými českými granátky, a také oblíbené vzduchové trampolíny a prožitkový Geopark.

www.stastnazeme.cz

 

 

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...