Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Záložka do knihy již podruhé spojuje školy

K Mezinárodnímu měsíci školních knihoven 2010 byl vyhlášen druhý ročník česko-slovenského projektu „Záložka do knihy spojuje školy“.

  • Publikováno: 18. 06. 2010

Projekt pořádají Ústav pro informace ve vzdělávání – Národní pedagogická knihovna Komenského v Praze a Slovenská pedagogická knižnica v Bratislavě.

Cílem projektu je navázání kontaktů a spolupráce mezi českými a slovenskými školami a podpora čtenářství prostřednictvím výměny záložek do knih. Děti vytvoří záložky libovolnou technikou a vymění si je s partnerskou školou ve Slovenské republice.

Z přihlášených českých a slovenských škol budou vytvořeny dvojice podle typu školy a počtu přihlášených žáků. Následně bude oběma školám zaslána kontaktní adresa přidělené partnerské školy ve druhém státě. Vzájemné zasílání záložek a další případné kontakty škol už budou probíhat mimo pořádající instituce.

Projekt „Záložka do knihy spojuje školy“ bude uzavřen 31. října 2010, závěrečné vyhodnocení projektu bude zveřejněno na webových stránkách obou pořádajících institucí.
Přihlášku do projektu naleznete zde.

Mezinárodní měsíc školních knihoven (International School Library Month) byl vyhlášen poprvé v roce 2008 a nahradil tak Mezinárodní den školních knihoven. K různým akcím na propagaci a podporu činnosti školních knihoven byl vybrán měsíc říjen. Prezident asociace James Henri vyzval školní knihovníky, aby si v průběhu tohoto měsíce zvolili den, týden nebo celý měsíc, který budou věnovat prezentaci školních knihoven.

 

www.npkk.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...