Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vyhlášení vítězů soutěže Děti malují pro Konto BARIÉRY 2008

V pondělí 2. června proběhlo vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěže Děti malují pro Konto BARIÉRY. Pro charitativní kalendáře letos malovalo skoro 7 tisíc dětí ze sedmi set škol z celé…

  • Publikováno: 13. 06. 2008

Děti netrpělivě očekávaly, jak dopadlo hodnocení poroty, v níž byli ilustrátoři dětských knih Lucie Dvořáková a Josef Paleček a mezi dětmi velmi oblíbený Michal Nesvadba. A měli nelehký úkol. Od roku 2007 totiž byla pod soutěž zahrnuta další tři významná celostátní dětská výtvarná klání (Ahoj z prázdnin, Vánoční malování a Kniha a já) pořádaná Domem dětí a mládeže v Šumné na Znojemsku. Do nich se přihlásilo 6 154 dětí ve věku 3 – 15 let z 585 škol a školských zařízení z celé České republiky. Do soutěže, pořádané přímo Kontem BARIÉRY, se zapojilo 800 dětí ve věku 6 – 12 let z 16 základních a speciálních škol. Celkem se tedy čtyř spojených soutěží účastnilo na 7 tisíc dětí z více než šesti set škol!

Do závěrečného finále postoupilo sto dvacet prací, z nichž porota ocenila ty nejlepší. Obrázky ze soutěže Děti malují pro Konto BARIÉRY, jejímž základem je téma „Můj svět“, tradičně tvoří obrazovou část menších stolních kalendářů (tedy těch pro širokou veřejnost), které Konto BARIÉRY vydává od roku 2005. Velké stolní kalendáře (určené pro firmy a úřady) budou sestaveny z nejlepších výtvarných prací zaslaných do soutěží pořádaných Domem dětí a mládeže v Šumné. Příjem z prodeje všech kalendářů je věnován na nákup školních pomůcek pro zdravotně postižené žáky a studenty.

Porotci současně ocenili nejlepší ze škol zapojených do soutěže „Můj svět“. Ceny předali Michal Nesvadba, Josef Paleček a Eva Flanderková, zástupkyně Konta BARIÉRY.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...