Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vyhlášení vítězů Malé energetické akademie 2011 - 2012

V rámci českobudějovické Bambiriády proběhlo 25. května vyhlášení vítězů 4. ročníku soutěže Malé energetické akademie 2011 - 2012.

  • Publikováno: 02. 06. 2012

Řešení posledního 5. úkolu 4. ročníku soutěže Malá energetická akademie končilo 10. května 2012.

Vítězové 5. stupně a celkoví vítězové byli slavnostně vyhlášeni v pátek 25. května v 16:30 na pódiu akce Bambiriáda 2012, která se konala v areálu u Sportovní haly v Českých Budějovicích ve dnech 25. – 27. května 2012. Název 5. úkolu zněl „Voda – jako pohon soustrojí“ a soutěžící vyráběli vodní kolo a ve svém okolí hledali objekt vodního mlýna.

Soutěžící – Jednotlivec – Tomáš Babický, který získal po absolvování pěti stupňů soutěže nejvíc bodů, vyhrál věcnou cenu v hodnotě 12.000,- Kč.
Malá skupina ČTU – Strážci a Třídní kolektiv ZŠ Bezdrevská 4.C – Bezdreváci si vybrali věcnou cenu v hodnotě 25.000,-Kč a na Velkou skupinu T.O. Ježci čekaly věcné ceny v hodnotě 50.000,-Kč. Vítězové si mohli ceny vybrat sami a vybrali si např. trampolínu, stan, stůl na stolní tenis, čluny, batohy, stolní hry, koloběžka, mobilní telefon, hodinky a další zajímavé ceny.

Ceny předávali za pořadatele soutěže společnost E.ON Pavla Kubíčková a za organizátory soutěže Radu dětí a mládeže Jihočeského kraje předseda Petr Novák.

Tím se uzavřel 4. ročník soutěže a všichni se těší na další ročník, který začíná v září 2012.
Názvy úkolů 5. ročníku jsou: Hybridní automobily, Rozdíl mezi baterií a akumulátorem, Třídění odpadu, Spotřeba elektrické energie v domácnosti a Nerostné zdroje.

Posláním této soutěže je rozšíření vědomostí dětí a mládeže o energetice a ekologii, osvojení si zásad zodpovědného chování k životnímu prostředí, zvýšení bezpečnosti dětí a v neposlední řadě oživení náplně volného času dětí, mládeže i jejich rodičů.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...