Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vlak osvobození: oslavte Den vítězství účastí na mimořádné akci

8. května bude vypraven parní vojenský vlak České Budějovice - Netolice, který poveze okupační vojsko na demarkační linii do Netolic, kde narazí na ozbrojené americké a sovětské jednotky.

  • Publikováno: 14. 04. 2011

Na nádraží se odehraje krvavá bitva a dojde k osvobození nádraží a Netolic.

Tato akce bude patřit k největším v republice v rámci oslav konce II. světové války. Budete mít možnost vidět opevněný vojenský vlak, mnoho dobové techniky a uniforem. Účast přislíbily špičkové kluby vojenské historie z České republiky i ze zahraničí. V rámci akce proběhnou i oficiální oslavy osvobození na náměstí v Netolicích, kde se na konci války sešla americká a sovětská vojska.

Na akci bude vypraven zvláštní motorový spěný vlak České Budějovice – Netolice s možností fotografování v Dívčicích a v Malovicích u Netolic, neboť parní vlak bude určen pouze pro účinkující.

Program akce
8. května v 10:20 vyjede z českobudějovického nádraží vojenský transport WZ666 plný uprchlíků a kolaborantů z okupovaných území, který bude směřovat přes Zliv a Dívčice do Netolic na demarkační linii mezi sovětskou a americkou okupační zónou. Vlak bude chráněn silnou jednotkou SS a Wehrmachtu, která poveze i svou techniku (protiletadlová děla, kulomety, vozidla).
V Dívčicích dojde z důvodu obav před napadením partyzány k přestavení tykadlového vozu před parní lokomotivu. Vlak opatrně pojede po netolické lokálce a pomalu dojede až do Netolic, kde však na hranicích okupační zóny bude čekat sovětská armáda, která po líté bitvě okupační jednotky zlikviduje.

Jak se na tuto podívanou dostanete a více podrobností o ní, se dozvíte zde.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...