Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Ve středu budou oceněny nejoblíbenější dětské knihy loňského roku

Nejoblíbenější dětské knihy loňského roku budou oceněny v Památníku národního písemnictví ve středu 13. dubna.

  • Publikováno: 08. 04. 2011

Již poosmnácté posílalo více než 4 000 dětí z celé republiky svůj hlas nejoblíbenější knížce roku 2010. Ceny ankety SUK – Čteme všichni budou autorům, ilustrátorům a nakladatelstvím vítězných knih pro děti a mládež předány 13. dubna v 10:30 v Památníku národního písemnictví na Strahově.

Akce se uskuteční za přítomnosti zástupců dětských čtenářů z celé republiky, pro něž je připravena velká autogramiáda tvůrců české dětské knihy.

Kromě Ceny dětí bude udělena též Cena ministra školství za přínos v rozvoji dětského čtenářství, Cena knihovníků a Cena Noci s Andersenem.

Anketa SUK – Čteme všichni je nejstarší a jedinou anketou u nás, která reflektuje novinky v oblasti literatury pro děti a mládež, kontinuálně probíhá již od roku 1993. 
Název akce je odvozen od příjmení prvorepublikového teoretika a historika literatury pro mládež Václava Františka Suka, zakladatele Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež, která je součástí Národní pedagogické knihovny Komenského.

Anketu SUK – Čteme všichni pořádá každoročně Ústav pro informace ve vzdělávání, pracoviště Národní pedagogická knihovna Komenského ve spolupráci s Klubem dětských knihoven.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...