Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Válka o Cintru - akce a fantasy dobrodružství ve 3D

„Poslední členové karavany prošli kolem nás. Velitel zavelel k útoku. Jako černá vlna jsme se vyvalili z lesa na cestu. Zazněl bojovný řev. Překvapená skupinka se sotva zmohla na chabou obranu..…

  • Publikováno: 23. 09. 2015

Takové okamžiky nejsou ve Válce o Cintru ničím zvláštním. Sedmnáctý ročník dvoudenní hry nejen pro skautské oddíly se uskuteční 25. – 28. září v okolí skautské základny Orlovy poblíž Humpolce.

Ve hře bojují znepřátelené armády ze Sapkowského knihy „Sága o Zaklínači“, nechybí bájné nestvůry, legendami opředené postavy či špetka magie. Proti sobě tentokrát stojí císařství Nilfgaard pod vedením císaře Emhyra var Emreise a koalice severních království Temerie, Redanie a Kaedwen. Ve hře je dále celá řada postav či stran, spojených s příběhem Ságy o Zaklínači – kromě elfího komanda Scoia’tael tak jistě nebude chybět zaklínač Geralt či princezna Cirilla. A protože se jedná o takzvanou „dřevárnu“, bojuje se dřevěnými meči obalenými molitanem.

Letošní ročník je zajímavý také stavbou velkého labyrintu, ve kterém hráči narazí na řadu překvapení, či skutečného katapultu.

Během celého víkendu si na dodržování pravidel dohlížejí hlavně samy děti. Hra má silnou atmosféru a její účastníci se často do své role naplno vžijí. Mají šanci poznat, jaké je to se svými kamarády bojovat proti přesile, zamýšlí se i nad charakterovými vlastnostmi jako je statečnost nebo čest. Mají šanci si vybrat, zda se pustí do boje a pomohu kamarádům, či zachrání svůj život. Letos se velkého fantasy klání zúčastní okolo čtyř stovek kluků a holek.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...