Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Světový den vody, Aqua United 2018

V roce 1993 vyhlásilo Valné shromáždění OSN 22. března jako Světový den vody. OSN a jeho členské státy v této souvislosti uskutečnily a doporučily konkrétní kroky k ochraně vodních zdrojů na…

  • Publikováno: 20. 03. 2018

Letošním tématem Světového dne vody 2018 je Nature for water – Příroda pro vodu – abychom prozkoumáním procesů v  přírodě, našli  řešení na výzvy v oblasti vodního hospodářství, kterým  čelíme v 21. století

ODPOVĚĎ JE V PŘÍRODĚ Jak můžeme snížit povodně, sucha a znečištění vody?

Poškozené ekosystémy ovlivňují množství a kvalitu vody dostupné pro lidskou spotřebu. Dnes žije v domácnosti bez bezpečné pitné vody 2,1 miliardy lidí.

Škody na životním prostředí spolu s klimatickými změnami způsobují krize související s vodou, které vidíme po celém světě. Povodně, sucho a znečištění vody se objevují mnohem častěji než dříve.

Hlavním motem kampaně je heslo Odpověď je v přírodě -například  budování nových lesů, obnovování mokřadů tak, aby co nejvíce zadržely potřebnou vodu.

Do devátého ročníku akce Aqua United 2018, se zapojí aquaparky a bazény v ČR . Vodní zábava v našich aquaparcích a bazénech   je každoročně cílem milionů návštěvníků. Většina aquaparků a bazénů již dnes používá vysoké technologie k úpravě vody a úspoře  energií.

Partnery projektu AQUA UNITED 2018 jsou PVK, AAA Realitní fond, Právo, www.wellnessnoviny.cz, aquamanie., a další.

V Aquacentru Pardubice si návštěvníci dne 22.3. 2018 budou moci zaplavat s 20 % slevou. Sleva platí na vstupenky do části Aqua. Aquacentrum Pardubice je velmi populárním turistickým i sportovním cílem. V roce 2017 byla návštěvnost bezmála 490 000 lidí. Vzhledem k velké návštěvnosti, plánuje město Pardubice v rámci stávajícího areálu, výstavbu nového 25 m bazénu. Náklady by měly dosáhnou cca 67 mil Kč včetně DPH.

Areál aquacentra tvoří tři části – padesátimetrový bazén, wellness centrum a část věnovaná dětem, kterou je aquapark se skluzavkami, tobogany a divokou řekou. Ve vybavení nechybí ani bazén pro kojence.

Zaplavat si můžete v nejmodernějším bazénu v Česku nebo si užít radovánky na tobogánu či v divoké řece. Tobogán je dlouhý 102 metrů. Další atrakce, které jsou k dispozici: trojskluzavka, dvojitá prostorná vířivka, široká kruhová řeka, která tvoří prstenec kolem kruhového bazénu vln. Zde  jsou vlny tvořeny pohybem obřího míče. Nad tímto prostorem je prosvětlený globus. Další bazén nabízí horolezeckou stěnu nad vodní hladinou a prostor pro skoky do vody. Součástí vnitřního aquaparku je pak také dětský bazén se skluzavkou a brouzdaliště.

Vnitřní 50 m. bazén s tribunou slouží nejen na pořádání plaveckých závodů a tréninky, ale také pro kondiční plavání veřejnosti. Součástí tohoto prostoru je také prohřívárna.

Ve wellness centru můžete relaxovat ve finské sauně, sněhové komoře či infrakabině. K dispozici je i Kneippova lázeň či nejrůznější masáže.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...