Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Robinsoni na Babočce

Rekreační středisko Babočka se o nabitých letních prázdninách stalo také dějištěm atraktivní táborové hry pro elitní skupinu drsňáků a drsňaček Robinsoni na Babočce. Dobrodružný projekt pro…

  • Publikováno: 23. 10. 2019

Martina s přezdívkou Fialka prožila na dětských táborech OS Tábor bez hranic několik let jako školačka, nyní se na speciální turnus vrátila ve zcela jiné roli. Po slavnostním zahájení došlo možná na to nejhorší. Táborníci si ještě mohli rychle odeslat poslední zprávu domů a pak už museli odevzdat své mobily. Na celý týden!

Kdo všechno bude na kmenových radách vyřazen, kdo se vrátí z chatek vykoupení do hry a kdo postoupí až do finále? Vše bylo otevřené. Teenageři si v jednotlivých hrách vyzkoušeli svoji sílu, vytrvalost, rychlost i schopnost komunikovat. Kmen Jedničky objevil nářadí potřebné k postavení přístřešku rychleji než kmen Pentagon. Do strávení noci pod korunami stromů se oba kmenů vrhly s odhodláním. Ráno se někteří Robinsoni klepali zimou, ale další hry je zase rozehřály.

Stavění hradů se stalo jednou z mnoha součástí celotáborovky. Stejně hru s přenášením vody i tuhle etapu vyhrál kmen Pentagon. Nikdo z Pentagonu se tak nemusel obávat vyloučení na kmenové radě. Hlasování o prvním vyřazení a odchodu do chatek vyloučení probíhalo v temných podzemních prostorech, ale Robinsoni i tuto zkoušku zvládli.

Po rozvázání uzlů musely oba kmeny získat znění úkolu v baloncích uprostřed rybníka. Jedině tak mohly dospět k uvaření oběda. Po sloučení do jednoho kmene bylo na řadě další vyřazení, kterého se nemuseli obávat Robinsoni se získanou imunitou. Výsledek byl dost překvapivý, ale vyřazená účastnice hned druhý den vyhrála piškvorkový souboj, a získala tak právo vrátit se z chatky vyloučení do boje o rodinnou vstupenku do akvaparku.

V dalším programu Robinsoni absolvovali nízké lanové překážky, soutěž ve výdrži nebo noční stezku odvahy na místní hřbitov. Přehazovaná a podvečerní jízda na čtyřkolce trochu ulehčila nervům před rozhodující kmenovou radou, která zvolila vítězku. O půlnoci si pak Robinsoni mohli po týdenním půstu zapnout své mobily a koupit nějaké sladkosti. To bylo na Babočce radosti!

Internet: www.rsbabocka.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...