Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Regionální značka v Českém středohoří poprvé!

Oblast Českého středohoří je lokalitou s neopakovatelnou atmosférou krásné přírody, vysokých čedičových kup a rovněž oblastí hradních zřícenin, které tyto dominantní vrcholy korunují.…

  • Publikováno: 08. 07. 2015

Cílem značení místních výrobků je zviditelnit region Českého středohoří a pomoci zdejším výrobcům. Značka usnadní orientaci zákazníkům – a to jak turistům, kteří si chtějí odvézt skutečně pravý suvenýr z Českého středohoří a Podřipska, tak místním obyvatelům, kteří chtějí nákupem podpořit především „své sousedy”.

ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt® – tato značka znamená, že výrobky prošly přísným procesem certifikace, který zákazníkovi garantuje jejich skutečný původ, avšak toto není jediná podmínka pro udělení značky. Značené výrobky musí přispívat k dobrému jménu regionu, proto musí být také dostatečně kvalitní, šetrné vůči životnímu prostředí, jedinečné ve vztahu k Českému středohoří – vyrobené tradiční technologií, ručně nebo z místních surovin, výjimečné svou vysokou kvalitou. A proto se na konci května letošního roku poprvé sešla desetičlenná certifikační komise regionální značky České středohoří regionální produkt složená ze zástupců subjektů působících na území Ústeckého kraje. Konkrétně se sešli zástupci Destinační agentury České středohoří, o.p.s., která je zároveň od podzimu loňského roku regionálním koordinátorem za Asociaci regionálních značek, dále Centra cestovního ruchu Litoměřice, p.o., Místních akčních skupin České středohoří, Labské skály a Podřipsko, Ústeckého kraje, Asociace regionálních značek, AnnKasu s.r.o. a CHKO České středohoří.

Do termínu uzávěrky pro podání žádostí se přihlásilo celkem 7 subjektů, z toho bylo projednáváno 6. Certifikační komise schválila všechny projednávané a obhajované žádosti. Regionální značku České středohoří regionální produkt získala firma AnnKas s.r.o. z Úštěku se svými svíčkami ze včelího vosku, Levandulová farma Petra Nového ze Židovic na Podřipsku s levandulí a levandulovými výrobky, Cukrárna a kavárna Dortletka v Roudnici nad Labem se stejnojmenným ojedinělým zákuskem, Med z Českého středohoří od včelaře Filipa Horáka z Litoměřic, občanské sdružení Dílna ručního papíru z Litoměřic s ručním papírem a drobnými dárky z ručního papíru a litoměřický Minipivovar Labuť, s.r.o. se svými pivy Labuť.

Pro zájemce o regionální značení bude vyhlášen termín další certifikace, který se plánuje na podzim 2015. Termín uzávěrky podání žádostí bude stanoven a zveřejněn na www.regionalni-znacky.cz či na www.ceskestredohori.info.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...