Přidat inzerci

Facebook

Navigace


První parní víkend v Lužné u Rakovníka

V Lužné u Rakovníka se první parní víkend uskuteční již o víkendu 15. a 16. května!

  • Publikováno: 10. 05. 2010

K této příležitosti bude vypraveno několik zvláštních parních vlaků.

Z pražského Masarykova nádraží bude vypraven vlak v 8:10 a do Lužné u Rakovníka dorazí v 10:05. Stavět bude v zastávkách Praha Dejvice, Hostivice, Kladno, Stochov, Nové Strašecí a Řevničov. Zpátky do Prahy bude odjíždět ve 14:35 a do Prahy přijede v 16:40.
Do Stochova pojede z Lužné u Rakovníka vláček v 12:29 přes Řevničov a Nové Strašecí, na místo dorazí ve 13:03 a v 13:18 pojede zase zpět.
Do Milostína pojede přes Krupou z Lužné u Rakovníka vlak v 10:30, v cíli bude v 10:44. Zpátky pojede v 10:55.

Ve všech vlacích platí zvláštní tarif – jízdenky bude možné zakoupit u vlakového personálu.

Hostem víkendu bude německý Bayreuther Gartenbahn GbR, který ve spolupráci s Klubem přátel historických vozidel o.s. předvede zahradní železnici s vlastním parním pohonem v měřítku 1:8!

Pro děti se budou promítat pohádky s železniční tématikou: Hajadla, Bob a Bobek, Cesty formana Šejtročka, Broučci, Železniční pohádky, Hurvínkův rok a Mach a Šebestová na cestách.
Zároveň jim budou v dětském vagónu k dispozici hry a soutěže.

Po oba dny bude v provozu úzkorozchodná lokomotiva B 50 a parní motorový vůz M 124.001 „Komarek“. Ukázku provozu zahradní modelové železnice předvede Petr Nevšímal.

Železniční muzeum v Lužné u Rakovníka disponuje největší sbírkou historických kolejových vozidel v ČR. Návštěvníci mohou vidět expozice jednotlivých odvětví železniční dopravy, úzkorozchodnou železnici, dokumenty, modely, fotografie a získat i upomínkové předměty.

www.cdmuzeum.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...