Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Příměstský minitábor Všeználek nabízí dětem zábavu i poznání

Toulcův dvůr zahájí v týdnu 8. – 12. 8. druhý cyklus příměstského minitábora Všeználek, zaměřený na dobrodružství inspirované příběhem Robinsona Crusoe.

  • Publikováno: 20. 07. 2011

Pokud mají rodiče doma malé dobrodruhy, je pro ně Všeználek, pořádaný Střediskem ekologické výchovy hlavního města Prahy Toulcův dvůr, jako dělaný.

Na prvním cyklu tábora, který probíhá v tomto týdnu, budou děti společně podnikat výpravy do různých koutů areálu Toulcova dvora, kde se budou pokoušet o rozluštění záhad a tajů přírody. Vše si pak pečlivě zaznamenají do deníku, který bude rodičům volně k nahlédnutí.

Na programu v červencovém týdnu jsou také různé pokusy, pozorování, kreslení, malování, lepení, zalévání zahrádky, sklízení jejích plodů, hraní různých her a relaxace. A to vše za doprovodu veselých písní, tanců a básní. Program probíhá především venku a pracuje se v něm převážně s přírodními materiály.

Celý srpnový týden pak bude soustředěn na veliké dobrodružství inspirované příběhem Robinsona Crusoe. Děti se naučí základním pravidlům „přežití“ v přírodě, ale i ve městě, dozvědí se, jak si obstarat potravu bez návštěvy supermarketu, naučí se většímu respektu k přírodě, k druhým, ale i k sobě samému.

Na závěr každého všeználkovského minitábora uspořádají lektorky z klubu Mateřídouška táborák a v případě zájmu bude možné i přespat „pod širákem“ na zahrádce. Celý týden se bude vařit v Mateřídouškové kuchyňce. Všeználek je vhodnou akcí pro děti od 4 do 6 let. Příspěvek, který zahrnuje lektorné, režii a náklady na biopotraviny je 1500 Kč.

Na každý tábor je nutné se registrovat u Pavlíny Štěpánové.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...