Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Netolický jarmark se stal držitelem certifikátu zážitek na Šumavě - značka ŠUMAVA originální produkt

Netolický jarmark je držitelem certifikátu zážitek na Šumavě - značka ŠUMAVA originální produkt.

  • Publikováno: 20. 11. 2013

Netolické jarmarky se konají pravidelně na konci května. Zapomenutá řemesla ožívají na Netolickém náměstí za hudebního doprovodu a zpříjemní vám tak pobyt strávený v tomto historickém městě. Jamarky navazují na staletou tradici známých netolických trhů.

Netolické náměstí zaplní stánky s výrobky řemeslné povahy – mystická mýdlárna, keramika, dřevěné hračky, truhlářství, minerály, přírodní šperky, proutěné výrobky, koření a mnoho dalšího. Své řemeslo tu předvádějí tkalci, kováři, ševci, dřevořezbáři nebo perníkářka. Je zde také možnost výhry hodnotných cen a soutěž ve výlovu kaprů. Po celý den jsou různá kulturní vystoupení, šermíři, divadlo, pohádka, muzikanti, popřípadě výstavy starých traktorů a automobilů atd.

Vstupné se nevybírá, ale za slosovatelné dobrovolné vstupné můžete vyhrát některou ze stovek cen.

Na jarmark přijíždí každoročně z Českých Budějovic historický parní vlak Peklík.

Fotoreportáž z roku 2013 si můžete prohlédnout zde a z roku 2012 zde.

Značku ŠUMAVA originální produkt uděluje Regionální rozvojová agentura Šumava řemeslným výrobkům, zemědělským a přírodním produktům. Tato značka garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na region Šumava, ale také jeho kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí. To vše ocení jak turisté, kteří si chtějí pořídit pravý a kvalitní suvenýr ze Šumavy, tak místní obyvatelé, kteří chtějí nákupem podpořit „svého” místního výrobce. Více o značce najdete zde.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...