Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mikulášský orientační závod Prahou

Jestli už vám bylo 6 let a chcete si zasportovat, zasoutěžit a porovnat své síly a znalosti s ostatními, poběžte orientační závod Prahou!

Nejedná se o profesionální orientační závod. Soutěží se v několika kategoriích, které jsou odstupňované podle věku závodníků, náročnosti otázek a délky jednotlivých tras.

Cílem hry je zvýšit schopnost dětí a mládeže orientovat se v Praze a navštívit místa, která nejsou běžně navštěvována (což platí i pro dospělé závodníky a rodinné hlídky), nebo místa, která navštěvovaná sice jsou, ale jejich umělecký, kulturní či historický význam bývá často opomíjen.

Závod je vždy zaměřen na konkrétní téma, podle kterého jsou volena místa, která hlídky navštíví, a i otázky, na které musí odpovědět. Snahou organizátorů je zapojit do hry všestranné schopnosti závodníků, tzn. fyzickou sílu a vytrvalost, bystrý úsudek, rychlost a vhodné naplánování trasy, spolupráci skupiny, společné rozhodování, využívání znalostí jednotlivců pro potřeby týmu a mnohé další.

Zaujalo vás to? Pak si vyhraďte čas v sobotu 3. prosince 2011 od 9 hodin. Start i cíl jsou v Malostranském gymnáziu (Josefská 7, Praha 1).

Časový průběh:
Registrace závodníků:
Cca 9:00 – 9:30 hod.
Informace o závodu:
Cca v 9:45 hod.
Start: Cca v 10:00 hod. (start hlídek v intervalech)
Cíl: Na stejném místě jako start do časového limitu (bude upřesněn v informacích o závodu)
Občerstvení: Bude podáváno již tradičně v bohatém výběru po doběhu jednotlivých hlídek.
Vyvěšení odpovědí: Správné odpovědi budou vyvěšeny v cíli po doběhu poslední hlídky.
Protesty: Ústně či písemně ihned vedoucímu závodu.
Doprovodný program: Během zpracovávání výsledků, pro vás máme připravené doplňkové soutěže v prostorách Gymnázia.
Výsledky: Cca ve 14:40 hod. Součástí vyhlašování vítězů je i předávání cen.
Předpokládaný konec: cca v 15:00 hod.

Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...