Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Liberecký veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA začíná již 16. října

Tradiční veletrh EDUCA MYJOB LIBEREC, který bude zahájen v polovině října v liberecké Tipsport areně, nabídne přes 30 000 pracovních míst. Nově se bude orientovat se svou nabídkou zejména na…

  • Publikováno: 10. 10. 2014

„Na veletrhu bude zejména z německé strany poptávka po technických profesích a také po pracovnících z oboru zdravotnictví a gastronomie,“ řekl ředitel spolupořádající společnosti S group SPORT FACILITY MANAGEMENT Lukáš Přinda.

Na své si přijdou i uchazeči o práci nebo brigády ve vzdálenějších členských státech Evropské unie. Prostřednictvím celoevropské sítě EURES tak budou moci na veletrhu nahlédnout do aktuální databáze všech volných pozic v Evropě a případného zaměstnavatele ihned kontaktovat. Z Libereckého kraje se bude přímo v aréně prezentovat několik nejvýznamnějších zaměstnavatelů jako jsou například společnost Denso nebo Knorr Bremse.

Součástí veletrhu bude i prezentace více jak 80 středních a vysokých škol, které budou lákat do svých lavic nové studenty. Jejich účast a přímá prezentace je velmi důležitá pro rozhodování v dalším profesním životě, zejména u mladší generace. Liberecká multifunkční hala se opět změní na tři dny – od 16. do 18. října – v jedno obrovské náborové středisko. Vstup na veletrh je pro všechny návštěvníky zdarma.

Slavný kardiochirurg Jan Pirk se chystá do Liberce

Novinkou letošního ročníku veletrhu EDUCA MYJOB LIBEREC je debata s významnými osobnostmi. Ve čtvrtek 16. října od 18 hodin vystoupí ve VIP restauraci Tipsport areny trojice úspěšných a inspirativních osobností, které představí své životní příběhy a odhalí více o jejich cestě k úspěchu. Těšit se můžete na světově uznávaného kardiochirurga Prof. Jana Pirka, humanitární pracovnici a válečnou zpravodajku Petru Procházkovou a majitele Jablotronu, vizionáře a filantropa Dalibora Dědka. Výtěžek ze vstupného bude věnován na charitativní účely.

Každý z hostů bude s návštěvníky téměř hodinu debatovat na témata profesního rozvoje, cesty za úspěchem a životních postojů. Vstupné na debatu je stanoveno na symbolických 100 Kč. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro a jejich počet je omezen. Výtěžek ze vstupného bude věnován občanskému sdružení BERKAT. Sdružení začalo své působení v 90. letech v Čečensku postiženém ozbrojeným konfliktem s Ruskem. V současné době se zaměřuje především na pomoc potřebným v Afghánistánu.

O debatujících:

Prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc.

světově uznávaný kardiochirurg

Přednosta Kardiocentra pražského IKEM provádí na 250 operací srdce ročně včetně desítek úspěšných transplantací. Kromě medicíny patří k jeho koníčkům ještě sport, především běhání, triatlon či jachting. Běhá maratón, půlmaratón, závod na 10 km a další závody. Veřejnosti je známý jako skromný muž s motýlkem na krku.

Petra Procházková

humanitární pracovnice a novinářka

Stala se známou svým zpravodajstvím z válečných konfliktů, které se rozhořely po rozpadu Sovětského svazu. S Janou Hradílkovou založila občanské sdružení Berkat, které pomáhá dětem a ženám v Afghánistánu i uprchlíkům v ČR. Za novinářskou i humanitární práci získala řadu ocenění včetně Medaile Za zásluhy z rukou prezidenta Havla.

Ing. Dalibor Dědek

Inspirativní dříč, vizionář a filantrop a majitel Jablotronu

„Stačí se nebát snít a mít sílu k realizaci těchto snů. Každá velká věc někdy startovala z nuly,“ říká Dalibor Dědek, který se nebrání inovacím a netradičním postupům. Svoje zabezpečovací zařízení a elektroniku vyváží do 80 zemí světa. Koupil halu bezdomovcům, zaplatil nasvícení nebezpečných přechodů, zrekonstruoval Prezidentskou chatu.

 

Otevírací doba veletrhu:

čtvrtek 16. října – 9 až 18  hod.

pátek 17. října – 9 až 18  hod.

sobota 18. října – 9 až 16 hod.

VSTUP ZDARMA

Debata s inspirativními osobnostmi:

čtvrtek 16. října od 18 hodin

vstupné 100 Kč

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...