Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Kecejme do toho! Strukturovaný dialog mládeže

Projekt Kecejme do toho vytváří v České republice prostor, kde mladí lidé mohou vyjadřovat své názory na věci, které se jich přímo týkají.

  • Publikováno: 30. 08. 2010

Podporuje tak především demokratické principy, rovnoprávný dialog a aktivní diskusi mladých s dospělými.

Cílem projektu je podpořit participaci mladých lidí, tedy jejich spoluúčast na veřejném životě. V rámci projektu mohou účastníci diskutovat na internetových stránkách www.kecejmedotoho.cz, přinášet svá témata a hlasovat o těch, která je zajímají. Zapojit se mohou i na Facebooku nebo Twitteru. Mohou si tak vyzkoušet, co to znamená být aktivním občanem, a pokusit se změnit věci, které se jim nelíbí.

Projekt zahajujeme například tématy: školné na vysokých školách, státní maturity, právo volit od 16 let, legalizace marihuany aj.
Další témata mohou iniciovat sami účastníci diskusí na internetových stránkách. Výstupy projektu budou průběžně monitorovány a názory mladých lidí budou předloženy dotyčným státním institucím.

Projekt se obecně snaží uvést do praxe tzv. strukturovaný dialog s mládeží jako metodu, kterou se Evropská unie nově snaží prosazovat do procesů spolurozhodování v členských státech. Kromě možnosti zapojit se do diskuse na internetových stránkách projektu budou po celé republice pořádány diskuze a workshopy k různým tématům. Cílem je získat co nejrozmanitější spektrum názorů reprezentující stanoviska mladých lidí v České republice.

V rámci projektu se také 9. září 2010 v Praze uskuteční Kecejme do toho Open air.
V parku Parukářka v Praze 3 bude od 15 do 21 hodin připraven zajímavý program. Kromě koncertů hudebních kapel různých žánrů tam bude prostor pro diskuzi a návštěvníky čeká řada zábavných aktivit jako např. frisbee, výtvarná dílna na téma dialog, žonglování, bubnování, footbag freestyle a další.

Partnery projektu jsou Národní parlament dětí a mládeže ČR, Rada mládeže Slovenska a Mladý parlament mesta Humenné.

 

www.kecejmedotoho.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...