Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hry a Hlavolamy pošestnácté

Přípravy dalšího ročníku výstavy Hry a Hlavolamy jsou již v plném proudu. Je načase si v diáři označit datum 9. - 12. září 2010.

  • Publikováno: 26. 06. 2010

Právě druhý zářiový víkend se uskuteční šestnáctý ročník výstavy Hry a Hlavolamy v krásných historických prostorách Novoměstské radnice na Karlově náměstí v Praze.

Návštěvníky čeká velkolepá herna deskových, společenských a karetních her, výstava sbírek českých i zahraničních sběratelů hlavolamů, workshop žonglování, šachová simultánka a možnost zúčastnit se 2. mistrovství ČR ve skládání Rubikovy kostky.
Hlavolamy budou k vidění a vyzkoušení prastaré i moderní z celého světa různých tvarů, typů a materiálů.
Z deskových a společenských her si návštěvníci zahrají logické, strategické i kratochvilné. Hry budou k mání od těch pro nejmenší až po hry pro dospělé. Hrát se bude ve velkolepé herně.

Kromě bohatého programu pro individuální návštěvníky je přichystán i zajímavý a naučný program pro školní skupiny:
1. část – MATEMATIKA HROU – přednáška zakládajícího člena MENSY ČR, uznávaného sběratele hlavolamů a matematika RNDr. Jaroslava Flejberka. Program se odehraje v délce 30 – 45 minut a bude založený na příkladech z logiky a rekreační matematiky a na slovních hříčkách. Obsah přednášky bude odstupňován podle věku posluchačů. Počet žáků na přednášce je omezen na 80. 
2. část – ETAPOVÁ HRA o hlavolam pro každého žáčka či studenta.
3. část – HERNA společenských, deskových a karetních her.
4. část – VÝSTAVA hlavolamů.
Celková délka programu jsou dvě hodiny.

Vstupné na výstavu je pro děti 40 Kč, s přednáškou 60 Kč; dospělý doprovod má vstup zdarma.
Přednášky se uskuteční ve všední dny dopoledne (čtvrtek 9. a pátek 10. září). Máte-li zájem o účast Vaší školy na výstavě, ať s přednáškou nebo bez, obraťte se prosím prostřednictvím e-mailu na Laďku Žákovou na adresu zakova@rain.cz pro bližší informace.

Výstava Hry a Hlavolamy je pro děti i dospělé nejen zajímavým a zábavným trávením času, ale pomáhá také v rozvoji logického myšlení, vnímání prostoru, soustředění, strategii a pěkně vám procvičí myšlení.

 

www.hryahlavolamy.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...