Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Festival Sculpture Line a Bobová dráha podporují dětskou kreativitu a zvou na sochařské odpoledne

Zpříjemnit začátek školního roku nejen dětem, ale i dospělým, se společně rozhodli sochařský festival Sculpture Line a Bobová dráha Prosek.

  • Publikováno: 04. 09. 2015

V úterý 8. září se u Bobové dráhy na Proseku uskuteční sochařské odpoledne pro děti spojené s volnými jízdami na Bobovce. Právě zde se nachází jedna ze zastávek sochařské linky Sculpture Line, socha Štěpána Šefra Nohobob, která se stává symbolem areálu bobové dráhy, kde zůstane i po konci sochařské přehlídky. „Socha je vyrobena ze železa a betonu. Fragment bobu je přenesen do surrealistické roviny, kdy ho k cíli nesou dva páry koňských nohou,“ popisuje exponát jeho autor Štěpán Šefr.

Malý Nohobob či jinou sošku, si zde budou v úterý moci z keramické hlíny vytvořit děti a jako dárek obdrží za každé malé umělecké dílo jízdu zdarma právě na Bobové dráze. Kreativní setkání malých umělců se uskuteční mezi 13 a 18h. V 16h se k nim pak připojí sám autor Nohobobu Štěpán Šefr a ředitel festivalu Ondřej Škarka.

První ročník sochařského festivalu SCULPTURE LINE představuje sochy a výtvarné objekty předních domácích i mezinárodních tvůrců „pod širým 
nebem“, přímo v ulicích hlavního města Prahy. Kromě frekventovaných míst nabízí možnost jednotlivé sochy vnímat i v kontextu specifických, méně očekávaných a speciálně vybraných lokací. Třímetrová socha Buddhy dohlíží na cestující na Letišti Václava Havla, obří žraločí ploutev „plave“ ve fontáně v karlínském Futurama Business Parku, další sochy vyzívají k mazlení v pražské ZOO, originální lavička láká k posezení a zamyšlení na frekventované ulici Na Poříčí a záhadné postavy prchají po hladině Vltavy. Na každé ze zastávek sochařské trasy čeká nový příběh, nový úhel pohledu. Zastoupena jsou jména autorů jako Čestmír Suška, Lukáš Rais, Michal Gabriel či Michal Trpák.

Štěpán Šefr vystudoval výtvarné zpracování keramiky na SUPŠ Václava Hollara a poté na pražské AVU Ateliér figurálního sochařství a medaile. V roce 2011 absolvoval stáž na Koninklijke Academia voor Shone Kunsten v Antwerpách (Beeldhouwkunst studio).

Podrobnější informace naleznete na stránkách www.sculptureline.cz a www.bobovadraha.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...