Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Děti bez hranic, to jsou především tábory rodičů s dětmi

Děti bez hranic jsou jedním z nepřehlédnutelných pořadatelů letních táborů. Jejich doménou jsou tábory pro rodiče s dětmi, ale za povšimnutí stojí vždy první vyprodaný tábor Záchranná mise. Jak…

  • Publikováno: 06. 04. 2017

S tábory jste začínali v roce 2004, kolik pořádáte v současné době během roku táborů?

Pořádáme letní a zimní dětské tábory a tábory pro rodiče s dětmi. O naše tábory je každoročně veliký zájem, proto nabídku našich táborů neustále rozšiřujeme. V létě pořádáme dvoutýdenní tábory Záchranná mise a 4 turnusy Léta bez hranic. Dále tábory s týdenní délkou: 2 turnusy Sportovního tábora, 7 turnusů Prvních táborů, 7 turnusů Týdenních táborů. Velmi oblíbené a každoročně vyprodané jsou tábory pro rodiče s dětmi, jejichž počet v letošním roce narostl na 18 turnusů, které se konají ve střediscích v ČR i v zahraničí u moře. Tábory pořádáme i v zimě, míváme v nabídce 2 turnusy zimních táborů v ČR, 2 turnusy v Alpách a 4 turnusy zimního tábora pro rodiče s dětmi. V loňské sezóně se našich táborů účastnilo téměř 2 tisíce účastníků.

Vaší doménou jsou tábory pro rodiče s dětmi, jak takové tábory probíhají? Je program společný nebo mají rodiče i trochu času pro sebe?

Jedná se o speciální tábory určené pro rodiče a děti se skutečným „táborovým“ programem pro nejmenší táborníky, hrami, soutěžemi, zájmovými kroužky, bojovkami, diskohrátky a karnevalem.

Dopolední program probíhá v táboře. Pro děti jsou nachystané zajímavé workshopy. Z nabídky vybíráme např. výtvarnou dílnu, hudební kroužek, hry na hřišti, sportovní hry, přírodovědný kroužek, kde se děti učí poznávat a chránit přírodu.

Odpolední část programu začíná krátkým divadlem, které pobaví malé i velké diváky. Po něm následuje celotáborová etapová hra, procházky po okolí, hry v přírodě, na hřišti, na louce, různé soutěže, koupání, výlety.

U dětí jsou oblíbené i minidiskotéky s nadšenými animátory, večerní promítání večerníčků, karneval, táboráky nebo večerní bojovky.

Jaká je role rodičů na táboře rodičů s dětmi? Jak je zapojujete?

Účast rodičů na programu je dobrovolná. Ale ani dospělí účastníci se na táboře nenudí. Mají zde možnost nerušeného odpočinku, zatímco se o děti starají kvalifikovaní vedoucí, kteří mají milý a vstřícný přístup k dětem. Maminky tu mají také možnost aktivního odpočinku v podobě cvičení pro rodiče. Na některých turnusech lze využít kosmetické služby či masáže. A večer, když ratolesti spí, si mohou užít volné chvíle s ostatními rodiči.

Jak staré děti na tábory rodičů s dětmi jezdí nejčastěji? A jak dlouho tyto tábory trvají – jsou týdenní nebo i vícedenní?

Naše tábory pro rodiče s dětmi trvají vždy týden (od neděle do soboty) a účastní se jich převážně předškolní děti. Těší nás, že si někteří rodiče naše tábory natolik oblíbili, že s dětmi jezdí i po zahájení školní docházky, takže program přizpůsobujeme i pro starší děti.

Jak sestavujete program? Co je náplní klasického tábora pro rodiče s dětmi?

Program sestavují zkušení hlavní vedoucí, kteří mají bohaté zkušenosti s prací s malými dětmi. Hlavní náplní našich táborů pro rodiče s dětmi je zábava pro děti i jejich rodiče.

Jezdí na tábory hlavně maminky nebo se účastní i tatínci? Stává se, že by jeli i rodiče oba i v dnešní době, kdy je tak málo času?

Nejčastěji se našich táborů účastní maminky. Naše tábory se také staly oblíbeným způsobem trávení rodinné dovolené, takže se stává, že se s dětmi tábora účastní oba rodiče. Občas se najde parta tatínků, kteří si chtějí tímto způsobem užít společný čas s dětmi a stále více s námi jezdí i prarodiče, kteří oceňují dětský kolektiv a zábavný program.

 

Kde všude se vaše tábory konají?

Převážná většina našich táborů se koná v Čechách – Jižní Čechy, Lužické hory, České Švýcarsko, Vysočina. Letošní novinkou jsou tábory pro rodiče s dětmi na Moravě, kde jsme zaznamenali zvýšenou poptávku po našich táborech.

 

Děláte i tábory u moře, kam jezdíte, jaké jsou tam služby?

Tábory pro rodiče s dětmi se také konají u moře. Jezdíme do Chorvatska (Omiš) a letos se poprvé chystáme do Itálie.

Pro děti je připravený zábavný animační program, který probíhá převážně na pláži. Pláže jsou písečné s pozvolným vstupem do moře, takže rodiče nemusí mít o své děti žádné obavy a mohou si užívat nerušený odpočinek, zatímco si jejich děti hrají pod dozorem vedoucích.

 

Tábory rodičů s dětmi a tábory u moře jsou ve vaší nabídce již stálice, jaké další typy táborů pořádáte a máte pro letošní sezónu nějaké novinky?

Naše nabídka je široká a vybere si opravdu každý. V letošním roce naši nabídku rozšiřujeme o  tematické tábory:

Dancing bez hranic – taneční tábory: tancování nejen ve stylu STREET DANCE s lektory z tanečních skupin a také pod vedením zkušených vedoucích z pražských tanečních škol, kteří vás naučí i jiné druhy tanců.

Speaking bez hranic – jazykové tábory: tábor je určen jak pro začátečníky, tak pro pokročilé a pro děti a mládež ve věku 7 – 15 let. Děti se přiučí angličtině pod vedením zkušených učitelů AJ a lektorů AJ různých jazykových škol z celé ČR.

Kreativně bez hranic – výtvarný tábory: speciální tábor pro děti, které se mohou těšit na 8 dnů plných kreativních technik.

 

Jak sháníte vedoucí na jednotlivé tábory? Máte stálé týmy?

Hlavní vedoucí se námi spolupracují už dlouhou dobu a většina z nich má kolem sebe tým šikovných vedoucích. Nicméně každý rok hledáme nové spolupracovníky, většinou z řad studentů pedagogických škol. Při výběru nových vedoucích je pro nás nejdůležitější kladný vztah k dětem.  Každý náš nový vedoucí prochází řádným proškolením odpovědnosti a bezpečnosti práce s dětmi. Dále školením a praktickým nácvikem první pomoci od profesionálních lektorů první pomoci.

 

Během roku pořádáte i zimní tábory? Kde se konají a pro jak staré děti jsou? Jaký je program?

V zimní sezoně pořádáme každý rok několik typů zimních táborů pro děti a táborů pro rodiče s dětmi, v Čechách v Jizerských horách a v Rakousku v Alpách.

Zimní dětské tábory jsou týdenní dětské tábory na horách plné lyžování, zimních radovánek a večerního zábavného programu. V rámci lyžařského programu se děti učí lyžovat podle stupně pokročilosti od úplných nováčků po perfektní lyžaře.

Zimní tábory pro rodiče s dětmi jsou týdenní aktivní rodinné dovolené na horách s dobrovolným celodenním programem pro děti vč. výuky lyžování. Tyto pobyty probíhají v horských hotelech s komfortem rodinné dovolené doplněné zábavným programem pro děti.

 

O které vaše letní tábory je největší zájem, které bývají první vyprodané?

Jako první bývá každoročně vyprodaná Záchranná mise. Jedná se o tradiční záchranářský tábor v Jižních Čechách, s programem plným soutěží a her, celotáborové hry, koupání, výletů, diskoték a další letní zábavy doplněný zábavným záchranářským programem a exhibicemi složek IZS (hasiči, policie, vojáci, záchranáři, atd.).

 

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...