Přidat inzerci

Facebook

Navigace


AQUA UNITED: Aquapark Olešná

Aquapark Olešná patří mezi největší a nejmodernější nerezové aquaparky v České republice.

  • Publikováno: 16. 03. 2010

Společnost Sportplex Frýdek-Místek, s.r.o. provozuje víceúčelovou sportovní halu, letní a krytý aquapark a hokejbalové hřiště.

Letní Aquapark Olešná – zahájil provoz 1. června 2005 a patří mezi největší a nejmodernější nerezové aquaparky v České republice. Nabízí prostor pro rekreaci a relaxaci občanům města i blízkého okolí. Je umístěn v příjemném prostředí přehrady Olešná ve Frýdku-Místku s výhledem na panorama Beskyd a Lysou Horu.

Krytý Aquapark Olešná – zahájil provoz 30. listopadu 2006,  je součástí  jedinečného  komplexu Aquaparku Olešná, který je schopen celoročně poskytnou nezapomenutelné zážitky dětem i dospělým. Z mnoha atrakcí můžeme představit divokou řeku, tobogán s videoprojekcí, proudový kanál nebo dětský koutek pro nejmenší. Pro milovníky sauny je jich zde připraveno celkem pět.

Hlavní nerezový bazén je cíleně navržen pro rekreační a relaxační účely, nikoliv jako plavecký pro závody. Jeho maximální délka činí 28,5 metru, šířka téměř 18 metrů a hloubka se pohybuje v rozmezí 1,1 až 1,25 metru. Celková plocha bazénu je 300 m2. Teplota vody je 28˚C a teplota vzduchu 30˚C.
Celková okamžitá kapacita krytého aquaparku je 200 osob.

V aquaparku na návštěvníky čeká obří tobogán s převýšením 10 metrů a délkou 90 metrů, divoká řeka v délce 23 metrů, vodní chrliče a děla, masážní trysky v bazénových stěnách, lavice s kombinovanou vodní a vzduchovou masáží, vodní lůžko se vzduchovou masáží, houpací bazén, proudový kanál, perličková koupel, masáže nohou, whirlpool 34 ˚C, šplhací síť a parní ohřívárna. Dále mohou využít infra kabiny, parní kabiny, finská sauna, restaurace pro suchý i mokrý provoz a solárium.

Pro nejmenší návštěvníky je připraven dětský nerezový bazén v samostatné odhlučněné zóně o rozměrech 6×4 metry s hloubkou 10 až 30 centimetrů a vodními atrakcemi – zvonem, ježkem, stříkacím nosorožcem Bubu či stěžněm s plachtou, který dotváří iluzi lodi.

www.sportplex.cz

 

Speciální možnost, jak si užít návštěvu v aquaparcích, budou mít návštěvníci v týdnu 22. 3. až 28. 3., kdy se bude konat v rámci AQUA UNITED 2010 Vodní týden a Vodní noc.

Tato akce se koná u příležitosti Světového dne vody, který vyhlašuje OSN od roku 1993. Návštěvníci se mohou těšit na prodlouženou otevírací dobu, soutěže (např. o skútr YAMAHA) a zábavný program jako noční plavání při svíčkách.
Akce se zúčastní aquaparky po celé republice: Aquapalace Praha, Aquadream Barrandov, Vodní ráj Jihlava, Aquaparky Olešná, Valašské Meziříčí, Ústí nad Orlicí, Hradec Králové, Aquapark Wellness Hotel Frymburk a další. 
V rámci AQUA UNITED 2010 proběhnout také zajímavé eventy, jako je potápění pro dobrou věc a dobročinná štafeta pro dětské domovy.

www.aquaunited.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...