Přidat inzerci

Facebook

Navigace


AQUA UNITED 2010: Nejdelší fronta na záchod a potápění pro dobrou věc

V pondělí se uskutečnil pokus o nový český rekord - frontu na záchod - a ve středu se celebrity potápěly pro dobrou věc.

  • Publikováno: 27. 03. 2010

V pondělí 22. března, v den Světového dne vody, proběhla doprovodná akce projektu AQUA UNITED 2010.
Spolu s UNICEF v 15 hodin se na Kampě v Praze 1 uskutečnil pokus o zápis do Guinnessovi knihy rekordů a zároveň Český rekord – Nejdelší frontu na záchod.

Pokusu o rekord se zúčastnilo 90 účastníků. Frontu a projekty UNICEF přišli podpořit režisér Jiří Adamec s manželkou, Tereza Kostková a další. Frontu pomáhali vytvořit také oblíbení herci TV seriálu Comeback Kristýna Leichtová a Matouš Ruml, Tereza Herz a její dcera Annelie.
Český rekord ověřila Agentura dobrý den z Pelhřimova.

Stejně jako při použití skutečné toalety mohli účastníci fronty přispět částkou 10 Kč vhozených do „srdíčka“ na dveřích a přispět tak na výstavbu toalet a vodovodu pro školy v nejchudších zemích. Výtěžek letošní fronty činí 3520 Kč.

Ve středu 24. března v AQUAPALACE Praha proběhlo v rámci AQUA UNITED 2010 Potápění pro dobrou věc, při kterém celebrity překonaly svůj strach a vylovily hodnotné ceny pro dětské domovy.
Do osmimetrové potápěčské jámy se přišli ponořit Andrea Kerestešová ze seriálu Vyprávěj, miss Sarah Lilian Fischer, Bára Kolářová, Edita Hortová, DJ Uwa a Lucaso, Dominika Mesárošová, Pavel Novotný a další.

Ponory se uskutečnily pod dohledem zkušených potápěčských instruktorů společnosti Olson. Celebritám se tato zábava velmi zalíbila a určitě budou v potápění pokračovat.

Partnerem akcí byly Veolia Voda, YAMAHA, Tricoline, www.spokojenénohy.cz.

Ceny dětským domovům věnovaly společnosti POMPO, Hasbro a Simba Dickie.

 

V týdnu 22. 3. až 28. 3. se konal v rámci AQUA UNITED 2010 Vodní týden.
Tato akce se koná u příležitosti Světového dne vody, který vyhlašuje OSN od roku 1993.
Akce se účastnily aquaparky po celé republice: Aquapalace Praha, Aquadream Barrandov, Vodní ráj Jihlava, Aquaparky Olešná, Valašské Meziříčí, Ústí nad Orlicí, Hradec Králové, Aquapark Wellness Hotel Frymburk a další.

 

www.aquaunited.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...