Přidat inzerci

Facebook

Navigace


24. herní výstava HRY a HLAVOLAMY v Praze

Novoměstskou radnice v září na čtyři dny opět zaplní hlavolamy a deskové hry - oblíbená výstava určená nejen pro děti, ale pro všechny fanoušky hádanek, hlavolamů a deskových her se bude konat…

  • Publikováno: 30. 08. 2018

Tradičně nejoblíbenější částí výstavy Hry a hlavolamy je velká herna deskových her, ta je v pátek proto opět prodloužena až do 20 hodin, aby si ji stihli všichni dostatečně užít. Představí se zde stovky nových, ale i léty prověřených deskových a společenských her. Najdou se mezi nimi hry vhodné pro malé děti, pro náročnější hráče i zábavné hry pro celou rodinu. Hry si mohou návštěvníci pod vedením herních instruktorů zahrát a zjistit, která je pro ně ta pravá. Vybranou hru nebo hlavolam si potom mohou za výhodných podmínek také hned koupit.

Největší zajímavostí k vidění na letošní výstavě bude nejstarší dochovaný model Ježka v kleci. Jedná se o hlavolam vyráběný v Brooklynu přibližně od roku 1895 pod názvem Trilby. Tohoto i mnoho dalších typů ježka v kleci uvidíte společně s dalšími zajímavými hlavolamy, které budou na výstavě k prohlédnutí.

A co konkrétně návštěvníky čeká? Tradiční deskové hry i letošní novinky- jednou z nich je například hra Azul od firmy Mindok, která letos získala prestižní mezinárodní titul Hra roku (Spiel des Jahres). Představí se ale i mnoho dalších vzdělávacích, zábavných i strategických her pro malé i velké, zaujme určitě stavění z magnetické stavebnice a v pátek a sobotu se mohou návštěvníci těšit na programovatelné roboty a další vědecko-technické hrátky.

Výstava má řadu doprovodných aktivit. Po loňském pozitivním ohlasu proběhnou opět dva hlavolamové workshopy pro veřejnost, jeden v pátek večer, druhý v sobotu odpoledne. Představí se výrobci i prodejci hlavolamů, hráči piškvorek a nadchnou určitě i aktivity Mozkoherny, kde ovládáte kuličku a další přístroje silou mysli.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...