Přidat inzerci

Facebook

Navigace


14. Výstava z cyklu HRY A HLAVOLAMY v KD Vltavská

Hrajete rádi deskové a společenské hry nebo řešíte rébusy a hlavolamy nebo obojí? Pak si nenechte ujít již 14. výstavu z cyklu HRY A HLAVOLAMY, která se koná již tradičně v Kulturním domě…

  • Publikováno: 05. 08. 2008

Jedná se o největší výstavu v oboru hry a hlavolamy, na které se můžete již počtrnácté seznámit s novinkami ze světa her, hlavolamů a žonglování. Program je pestrý a nudit se tu nebudete. Výstavy z cyklu HRY A HLAVOLAMY jsou navíc jedinečné tím, že si návštěvníci mohou všechny představované hry zahrát ve velké herně společenských, deskových a karetních her, kde si můžete vše prakticky vyzkoušet. Školení demonstrátoři Vás naučí pravidla, poradí se strategií nebo výběrem vhodného typu hry, ať už je vám 5 let nebo 80. Na výstavě a zejména v herně si tak můžete hrát, hrát a zase hrát.
Mezi novinkami, které se představí na 14. výstavě z cyklu HRY A HLAVOLAMY bude například Ubongo, originální hra, která spojuje skládání hlavolamu a soutěžení.
Skvělou strategickou hrou jsou Théby, kde hráči cestují po Evropě, aby získali dostatečné znalosti a potřebné vybavení pro expedici na archeologická naleziště do Egypta, Řecka či Mezopotámie a odhalili cenné artefakty, které jim přinesou slávu a zvýší jejich reputaci na počitadle vítězných bodů. Těšit se můžete také na společenskou hru Aktivity Original 2, logické GO, Abalone a ThinkFun nebo strategické Kámen, zbraně, papír a San Juan. Z karetních her čeká na návštěvníky Tik Tak Bum, Bang! – Střela, Švábí salát a samozřejmě také sběratelské karty. A ještě mnohem víc.
Vystavované hry a hlavolamy si na výstavě můžete také zakoupit. Využijte výstavní slevy.
V rámci doprovodného programu můžete dále navštívit workshop pro vedoucí herních klubů a dětských kolektivů s názvem Kdo si hraje, nezlobí. Workshop je praktickou i teoretickou ukázkou využití hlavolamů a deskových her v činnosti oddílů, volnočasových klubů, kroužků, školních družin a dalších zařízení realizujících volnočasové aktivity dětí a mládeže.
Ve čtvrtek a v pátek dopoledne se pro školy koná přednáška Od Platóna k Newtonovi, kterou povede odborný garant výstavy RNDr. Jaroslav Flejberk, který se řadí mezi nejvýznamnější sběratele hlavolamů u nás a je uznávaným znalcem společenských her. Jeho sbírka čítá více než 7000 hlavolamů a velká část z nich potrápí i vaši šedou kúru mozkovou. Na výstavu se sběratel přijede pochlubit s novinkami jako jsou například indické kovové zámky, Newtonův rázostroj, Tantrix nebo Puzzleball.
V sobotu se pak uskuteční setkání sběratelů hlavolamů.
Místo konání: Kulturní dům Vltavská, Bubenská 1, Praha 7 (nedaleko metra C Vltavská)
Otvírací doba: Ve čtvrtek a v pátek 9.00 – 19.00 hodin, v sobotu 9.00 – 18.00 hodin
Vstupné: děti, studenti, senioři 30 Kč, dospělí 50 Kč, rodina 90 Kč; slevy pro školy a skupiny


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...