Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Nové lanovkové centrum v Libereckém kraji

Půlhodinová jízda plná adrenalinu čeká na návštěvníky nového lanovkového centra v Nové Vsi nad Nisou, které hodlá být největším centrem tohoto druhu v severních Čechách. Mezi jednolivými…

  • Publikováno: 02. 09. 2008

Zatím je dráha dlouhá 434 metrů a její zdolání trvá průměrně půlhodiny, říká spolumajitelka lanovkového centra na Nové Vsi Iva Románková.
Lanové dráhy jsou vedeny do okruhu. Mezi jednotlivými překážkami je přejezd po ocelových lanech. Překážky jsou různé. Například lidé musejí zdolat lanový most, kladinu nebo lezení po síti, uvedl Jan Pernikl, který lanovkovou dráhu obsluhuje. Pro nováčky, kteří žádné lanové či lanovkové centrum prozatím nenavštívili, je připraven tréninkový okruh. Tam si lidé nejprve vyzkoušejí, jak bezpečně jezdit na ocelových lanech, jak se jistit na překážkách a jak se používá rolna, vysvětlil Jan Pernikl.
Každý účastník před jízdou obdrží lezecký sedák, smici se dvěma karabinami, kterými se na lanovce brzdí a na překážkách jistí, ochrannou helmu a rolnu. Každé lano zvlášť unese dva tisíce kilogramů, takže návštěvník se nemusí bát, že by se s ním lano utrhlo, uvedla Románková.
V lanovkovém centru na Nové Vsi se zatím žádný úraz nestal. Jen občas se přihodí, že dítě dostane strach a chce stát pevnýma nohama na zemi. Na tyto případy jsme také připraveni. Vylezeme na dráhu za dítětem a sundáme ho dolů a nebo s ním celou dráhu projede instruktor, zmínila obsluha s tím, že na dráhu smějí pouze osoby vyšší než 140 centimetrů.
Ale ani ti nejmenší nemusejí zoufat. Pro ně je v centru připravena menší dráha, samozřejmě bez lanovek. Své ratolesti si však rodiče musejí ohlídat sami.
K oficiálnímu otevření lanovkového centra dojde 30. srpna 2008.
Lanovkové centrum v Nové Vsi je otevřeno denně od 10:00 do 18:00 hodin.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...