Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mirotické setkání loutek a hudby, už podeváté na ostrově u Dolejšího mlýna

Chcete zpestřit prázdniny dětem i sobě? Přijeďte v srpnu do Mirotic! Od 9. do 11. 8. se zde koná divadelní a hudební festival pro malé i velké: Mirotické setkání loutek a hudby.

Tento festival, letos již devátý, je zařazen mezi “Zvlášť významné akce Jihočeského kraje” pod záštitou hejtmana Jiřího Zimoly.

Ve čtvrtek 9. srpna v 17 hodin zahájí Setkání kočovná Divadelní společnost koněm Vozem se svou neurvalou fraškou pro děti a dospělé, nesoucí název Čeltova Lhota. Herci z této divadelní společnosti se pak budou věnovat dětem po celou dobu trvání festivalu. Pro ně je připravena herecká dílna HAMU, cirkusová dílna visuté akrobacie, výtvarná a loutkářská dílna “Vytvoř si svou loutku”. Na vás na všechny čeká plno pohádek, zábavy a hodně muziky (opravdu za málo peněz). Například hned ve čtvrtek večer tři koncerty, kde vstupné je dobrovolné.

V pátek se vám představí Víťa Marčík junior se svým divadlem Já to jsem, Divadlo Koňmo a kejklíř Vojta Vrtek, večer vás pobaví Lenka Vychodilová a David Noll (členové divadla Sklep), uslyšíte hudební skupinu Rudovous a další koncerty.

Sobota opět nabitá: Jiří Jelínek z divadla DNO vás jistě rozesměje představením Idolls a dokonce vystoupí i se svou divadelní kapelou Sen. Herci z divadelního spolku LokVar si pro vás připravili Zlatovlásky, večer zahraje Luboš Pospíšil& & 5P a na závěr skupina ŠouStancem, jejíž členem je i režisér Bohdan Sláma. Celý festival bude moderovat již osvědčený, zábavný a originální herec Radek Pokorný.

Kromě toho se můžete těšit na venkovní výstavu fotografií, na výtvarné dílny, na sochání motorovou pilou, kterou ovládá Martin Komárek, na obrázky Jaroslava Mikoláše Vojny, pravnuka Mikoláše Alše, a na povídání s ním i s pravnučkou Matěje Kopeckého – Josefou Virgínií Kopeckou.

Děti se mohou projet na koni nebo na lodičce po řece Lomnici, bude tu pro ně přistavena i horolezecká stěna. Program je skutečně přepestrý!

Kdo přijede: uvidí, uslyší, setká se, zažije a neprohloupí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...