Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Muzejní noc v science center iQpark

Již osmá Muzejní noc proběhne 2. června v Liberci. K celostátnímu festivalu se tak připojí Science center iQpark, Oblastní galerie a Severočeské muzeum.

  • Publikováno: 31. 05. 2012

Muzejní noc nabídne nevšední noční muzejní zážitky všem svým návštěvníkům po celém Česku!

V iQparku tento ročník začne obzvlášť netradičně, a to vyhlášením výsledků soutěžní přehlídky a výběrem kandidátů ČR pro mezinárodní festival Science on Stage – soutěžní přehlídku učitelů přírodovědných předmětů z celé Evropy. Vyhlášení výsledků povede významný vědec a děkan Masarykovy univerzity v Brně doc. RNDr. Josef Trna, CSc.

Malí i velcí badatelé se v průběhu Muzejní noci v iQparku mohou těšit kupříkladu na Pohádku o chemickém království plnou barev, ohňů a výbuchů, 25 stanovišť s workshopy, kde největší odborníci Česka předvedou vědu hrou, zkoumání embrya žáby nebo lidské krve pod mikroskopem či nejlepší pódiová vystoupení účastníků Science on Stage.

Pro malé experimentátory je připravena výroba modelín a slizu. Největší atrakcí je divadelní vystoupení Úžasného Divadla Fyziky ÚDIF. Udiví vás krása a magie fyzikálních experimentů.

Záštitu nad akcí převzala primátorka Statutárního města Liberec Bc. Martina Rosenbergová a Statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Ing. Lidie Vajnerová.

Harmonogram akcí v iQparku Liberec:
Science on Stage 10,00 až 17,00 hodin
Muzejní noc 18,00 až 22,00 hodin (bezplatný vstup)


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...