Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Turistické zajímavosti v okolí Třemošnice

V okolí Třemošnice, městečka na úpatí Železných hor, naleznete řadu turistických zajímavostí.

  • Publikováno: 08. 06. 2011

V nejbližším okolí se nabízí nádherná procházka Lovětínskou roklí, Hedvičiným údolím, po hřebeni Železných hor i údolím řeky Doubravy.

Stojí za to navštívit Dívčí kámen, místo opředené bájemi o hradní paní a Žižkův dub, který tady stojí 800 let a kdyby mohl promluvit, dozvěděli bychom se toho určitě spoustu zajímavého.

Koho zajímají kostely a kapličky, měl by navštívit kostel sv. Kříže a sv. Martina, dva staré kostely, které se na sebe již staletí dívají přes řeku Doubravu.

Velmi nevšední je šestiboká kaplička v Běstivně, která byla postavena podle plánu J. A. Santiniho, stejně jako zámek v Třemošnici, který je ale není volně přístupný.

Také nesmíte minou Pařížovskou přehradu, postavenou na řece Doubravě v letech 1908-1913. Je to prý nekrásnější přehradní hráz v republice.

Nedaleká vesnice Lipovec nabízí nádherný pohled do daleka z rozhledny Na Kopečku, která je unikátní tím, že je postavená soukromníkem, je na ni přístup kdykoli a vstupné je zdarma.

V neposlední řadě musím zmínit zámek Žleby a v zámeckém parku oboru dravců a mini Zoo.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...