Přidat inzerci

Facebook

Navigace


O letních prázdninách se děti nemusí nudit

Během letních měsíců se děti rodičů, kteří si třeba nebudou moci vybírat delší dovolenou, rozhodně nemusí nudit. Pražská radnice připravila dětem tři základní volnočasové aktivity: příměstské…

  • Publikováno: 05. 07. 2009

Další možností jsou tábory. Pražské jednotky pořádají na 300 táborů pro zhruba 6000 dětí, takže průměrná velikost jednoho tábora je 20 dětí. Táborů je přitom několik typů. Jak vysvětlil předseda ČRDM Aleš Sedláček, většina členských sdružení ČRDM pracuje na principu, že tábor je završením jejich celoroční činnosti. Pokud tedy rodiče chtějí, aby se dítě účastnilo tábora, musí je během roku do sdružení přihlásit.
Potom jsou sdružení, která částečně pojímají tábor jako náborový prostředek: tábor se stává vstupem do zmiňované celoroční aktivity – nebo také nestává, záleží samozřejmě na dítěti, jak se rozhodne.
Nakonec existují výše uvedené příměstské tábory, které pořádají například i Junák či Pionýr.

Dopravní podnik HMP připravil pro malé cestující a jejich rodiče zajímavou nabídku. Každou prázdninovou středu si mohou děti i s rodiči zdarma prohlédnout Prahu v rámci okružní jízdy historickou tramvají. Pojede po trase Střešovice – Pražský hrad – Malostranská – Čechův most – Náměstí Republiky – Masarykovo nádraží – Václavské náměstí – Národní divadlo – Staroměstská –Malostranská – Pražský hrad – Střešovice. Vyjíždí vždy v 15:00, 16:00 a v 17:00.
Další velkou letní akcí bude Dětský den v Muzeu MHD v areálu střešovické tramvajové vozovny. Vždy v polovině měsíce (červenec, srpen) bude ve všední den pro děti s rodiči muzeum v době od 09:00 do 15:00 otevřeno zdarma. V muzeu se nachází jedinečná sbírka památek z historie městské hromadné dopravy v Praze včetně více než 40 historických vozidel.

Také ZOO Praha bude mít v létě dětem co nabídnout. „Celé prázdniny u nás budou ve znamení Severní a Jižní Ameriky. V červenci bude jeden den věnován Novému světu, v srpnu se pak návštěvníci budou moci seznámit se zvířecími obyvateli Jižní Ameriky,“ řekl tiskový mluvčí ZOO Praha Vít Kahle. Novinkou jsou podle Víta Kahle komentovaná krmení papoušků lori a mláďat varanů komodských.

Jednodenní i pobytové akce pro děti a mládež zajišťuje mj. Centrum ekologické výchovy Toulcův dvůr v desátém pražském obvodu. Jeho loňský příměstský dětský tábor, zaměřený na zvyky a tradice Keltů, byl veřejností podle lektorky Lenky Skoupé velmi kladně hodnocen. Letošní prázdninová aktivita Toulcova dvora zahrnuje především letní pobyty s koňmi; letní akce s huculskými koňmi – a na koních – jsou pořádány již osmým rokem.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...