Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Začněte léto na Holiday Worldu - 26. ročník veletrhu cestovního ruchu

Přijďte 16.-19. února 2017 na výstaviště Incheba Expo Praha v Holešovicích a zjistěte, co je nového v oblasti cestování. Najdete zde tipy na domácí i zahraniční destinace, cestovní kanceláře i…

  • Publikováno: 25. 01. 2017

Veletrh cestovního ruchu Holiday World je nejvýznamnější akcí svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy. V roce 2017 se bude konat již 26. ročník, který proběhne ve dnech 16. – 19. února 2017 v areálu holešovického Výstaviště v Praze společně s 11. ročníkem gastronomického veletrhu Top Gastro & Hotel. Oba veletrhy pořádá INCHEBA EXPO PRAHA.

Význam veletrhu Holiday World 2017 pro domácí dění v branži podtrhují udělené záštity od paní Karly Šlechtové za Ministerstvo pro místní rozvoj, paní Moniky Palatkové za CzechTourism a od Asociace krajů ČR.

Partnerský region Holiday World 2017 – Moravskoslezský kraj

Po premiéře Jihomoravského kraje v roli Partnerského regionu v roce 2016 přebírá pomyslnou štafetu pro rok 2017 severní moravský kolega Moravskoslezský kraj. Expozice bude umístěna ve vstupní Veletržní hale, zaujme plochu 100 m2 a bude lákat návštěvníky na výlety a dovolenou v regionu s poznáváním historie v podobě hradů, zámků a kulturních památek nebo pozvánkami na industriální památky. Ostrava je městem, které dokázalo přiznat svou silnou průmyslovou minulost a přitom na ní postavit základ moderní metropole. Je to město, kde se staré doly a hutě otevřely turistům a návštěvníkům kulturních akcí. Tak ucelený „skanzen“ technických památek nenajdete nikde jinde v Evropě. Ostrava k tomu navíc přidává kulturní i sportovní vyžití moderního, dynamického města. K zajímavým místům Moravskoslezského kraje patří dolní oblast Vítkovic, mlýnské technologie ve Vodním mlýně Wesselsky ze 16. století, areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky a Pěchotní srub MO S-5 „Na Trati“ u Bohumína. Moravskoslezský kraj jsou kromě průmyslu také především hory, nádherná příroda Beskyd a Jeseníků.

Vystavovatelé z domova i ze zahraničí

Kromě partnerského regionu představí nabídku domácího cestovního ruchu ve Veletržní hale kompletní prezentace ostatních krajů a destinačních společností, které patří tradičně k nejatraktivnějším expozicím veletrhu. Poptávka po cestování v rámci České republiky vzrůstá a nabídka jí určitě vyjde vstříc.

Veletrh nesleví z tradičně kvalitního vystavovatelského obsazení v podobě zahraničních zemí, českých a slovenských regionů nebo cestovních kanceláří. Mezi nováčky ze zahraničí se objeví Mexiko, Makedonie, po dlouhé odmlce se představí např. Polsko. Vedle tradičních evropských zemí strhnou na sebe pozornost exotické destinace jako např. Indie, Thajsko, Indonésie, Dominikánská republika, Srí Lanka, Peru aj.

Předregistrace odborných návštěvníků

Využijte možnosti cenově zvýhodněné předregistrace na odborné dny a ušetřete 100 Kč (čtvrtek, pátek 18. a 19. února 2017). Prostřednictvím stránky www.holidayworld.cz můžete do 31. ledna 2017 poslat Vaši objednávku se specifikací počtu osob. INCHEBA EXPO PRAHA Vám vystaví fakturu a po jejím uhrazení budete evidováni na jmenném seznamu odborných návštěvníků veletrhu. V den návštěvy veletrhu si vyzvednete Vaši vstupenku na registraci odborných návštěvníků, kterou najdete ve vstupní veletržní hale. Vstupenka Vás bude opravňovat ke vstupu po všechny dny veletrhu.

Anketa Kraj mého srdce

Redakce KAM po Česku a veletržní společnost INCHEBA EXPO PRAHA připravily pod záštitou Asociace krajů ČR a Ministerstva pro místní rozvoj ČR v pořadí již 5. ročník ankety Kraj mého srdce. Vítězové jsou slavnostně vyhlášeni v doprovodném programu zahajovacího dne veletrhu Holiday World. Smyslem ankety je podpořit domácí cestovní ruch a zjistit aktuální oblibu jednotlivých částí republiky u široké veřejnosti. Dlouhodobým cílem ankety je posilovat vědomou vazbu hlasujících na konkrétní kraje a důvody jejich atraktivnosti. Hlasování probíhá jak na serveru www.kampocesku.cz, tak na stránkách krajských úřadů, destinačních společností, regionálních agentur nebo turistických informačních center přibližně do konce ledna 2017.

Společná prezentace pro členy ACK a AČCKA

Menší cestovní kanceláře sdružené v některé z obou asociací kromě standardních 6m2 sektorů zřejmě ocení opět možnost prezentace na 4m2 sektorech. Incheba Expo Praha tak vychází vstříc požadavkům na redukci nákladů. Návštěvníci naleznou sektory cestovních kanceláří ve Veletržní hale po obvodu protipožární zóny.

Soutěž pro návštěvníky – Zájezdy za milion

Organizátoři připravují ve spolupráci se zúčastněnými cestovními kancelářemi opět soutěž pro návštěvníky veletrhu. “Zájezdy za milion” umožní návštěvníkům veletrhu získat slevové kupony v hodnotě 5 – 10 000 Kč na příští hlavní turistickou sezonu. Žádnou podobnou akci nebude možné nalézt na internetu, slevové kupony na zájezdy bude možné vyhrát pouze osobně na veletrhu Holiday World 2017.

Na minulém veletrhu Holiday World 2016 si výherní kupon odneslo přes 100 návštěvníků, kteří se prostřednictvím svých mobilních telefonů přihlásili do soutěže, a kteří je získali v průběhu několika atraktivních veřejných losování před davy dalších přítomných soutěžících.

World Film

Atraktivní a oblíbenou součástí veletrhu je víkendová přehlídka autogramiád, vystoupení cestovatelů a prezentace jejich nových dobrodružství, premiér nových filmů, cestovatelských výstav fotografií pod názvem World Film. Návštěvníci mají jedinečnou možnost setkat se se zajímavými osobnostmi živě a „cestovat“ s nimi. Festival bude probíhat v pavilonu Křižík E ve dnech18. a 19. února.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...