Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Za aktivní dovolenou na veletrhy GO a REGIONTOUR

V polovině ledna na brněnském výstavišti proběhnou tradiční veletrhy cestovního ruchu.

  • Publikováno: 06. 11. 2013

S podtitulem „komplexní prezentace možností trávení volného času“ čeká na širokou veřejnost pestrá nabídka zájezdů, výletních cílů, ale také nejrůznějších zážitků od adrenalinových sportů až po ochutnávky gastronomických specialit. Na své si přijdou rovněž profesionálové v oboru cestovního ruchu, pro které je připraven odborný doprovodný program.

Spoustu inspirace k domácí turistice opět přinese veletrh REGIONTOUR. Přihlášena již je většina tradičních vystavovatelů a samozřejmě mezi nimi nechybějí Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism, Jihomoravský kraj, Klub českých turistů, Královéhradecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Plzeňský kraj, Statutární město Brno, Vysočina Tourism, Zlínský kraj nebo Centrála cestovního ruchu Východní Moravy. Poprvé se představí například Mikroregion Radbuza, Město Kašperské hory nebo Destinační společnost Východní Čechy. Návštěvníci zde získají nejaktuálnější informace o turistické nabídce i o novinkách pro příští rok a čeká je také zajímavý doprovodný program na centrálním pódiu.

Klíčovým tématem ročníku bude aktivní dovolená v českých a moravských regionech, a to v nejrůznějších podobách. Početnou cílovou skupinu cykloturistů osloví tradiční Cyklistická vesnička s informační materiály o cyklotrasách, cyklostezkách a doprovodných službách, stejně jako s nabídkou jízdních kol a cyklistických potřeb. Cykloturistická přehlídka tentokrát překročí hranice České republiky a zahrne i příhraniční regiony sousedních zemí.

Podruhé se uskuteční projekt Dovolená na vodě s nabídkou lodí a sportovních člunů, doplňků a vybavení pro jachting, potápění i další vodní sporty. Prezentovat se budou také české a moravské skiareály, které dostanou poslední příležitost oslovit návštěvníky před nejdůležitější částí sezony – jarními prázdninami. V nabídce aktivní dovolené v regionech samozřejmě mají své pevné místo také pěší turistika, lázeňství, wellness a přehlídka golfových resortů.

Výjezdové turistice se tradičně věnuje veletrh GO a ani zde nebudou chybět atraktivní zážitky, o které se postará především doprovodný program na dvou pódiích. Mezi přihlášenými vystavovateli jsou mimo jiné Cestovní kancelář Zemek, AMERICA TOURS, ANCHOICE CZ, CHERRY TOUR, Santini Tour, Cestovní kancelář NOMÁD, CK – Valaška, CK Hungariatour, KOVOTOUR PLUS, cestovní kancelář Victoria, LIVINGSTONE, Zabloudil, Xtrem, Novasol nebo Union poisťovňa. Výstavní premiéru budou mít společnosti Delfín travel nebo Gabriele Paolucci z Itálie.

Velká pozornost se zaměří na fenomén gastronomické turistiky, který si získává stále více příznivců. Opět se uskuteční gastronomický festival RegFoodFest, který pozve do světa lákavých chutí. Pro návštěvníky veletrhu se přímo v pavilonu otevře restaurace s nabídkou specialit z různých českých a moravských krajů, ale také ze zahraničních kuchyní. Nabídku doplní regionální potraviny a velký prostor bude věnován také projektům Vína z Čech a Moravy, Pivo a Svět kávy. Gastronomická sekce měla už loni velký ohlas a návštěvníci si pochvalovali, že mohou cestovat za specialitami různých zemí a regionů v prostorách jediného pavilonu.

Na RegFoodFest naváže finále již 20. ročníku soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup, která je zároveň Mezinárodním mistrovstvím České republiky mladých kuchařů, cukrářů a číšníků. Nejlepší žáci těchto oborů z více než 40 odborných škol budou po tři dny měřit své síly přímo před zraky návštěvníků veletrhů cestovního ruchu.

Veletrhy GO a REGIONTOUR proběhnou v termínu od 16. do 19. ledna 2014 a odborným návštěvníkům je určen již jejich první den. Právě ve čtvrtek 16. ledna budou brněnském výstavišti vyhlášeny výsledky Velké ceny cestovního ruchu 2013/2014. Soutěží se nejen v tradičních kategoriích o nejlepší turistický produkt, nejlepší jednotnou kampaň, nejlepší turistický portál a nejlepší cestovní kancelář, ale také ve speciálních kategoriích nejlepší lázeňský a wellness balíček a nejlepší golfový balíček. A stranou opět nezůstane ani církevní turistika, která je zvýrazněným tématem několika posledních ročníků. Arcibiskupství pražské jako jeden z vystavovatelů veletrhu REGIONTOUR zde připravuje setkání se zástupci jednotlivých krajů.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...