Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Westernové městečko Pullman City otevírá své brány do nové sezóny

Začátek sezóny 11. a 12. dubna - Dětské programy o víkendech a o prázdninách - Největší hledání velikonočních vajíček v Dolním Sasku

  • Publikováno: 10. 04. 2014

Další sezóna ve westernovém městečku Pullman City v dolnobavorské obci Eging am See začíná v pátek 11. dubna live koncertem skupiny Music Road Pilots. V sobotu 12. dubna v 15:00 proběhne slavnostní zahájení sezóny za účasti vedení městečka a čestných hostů a od 15:30 bude uvedena první American History Show v tomto roce. Speciální host tohoto představení, skupina Psito Oyate, vystoupí se svojí indiánskou show. Návštěvníci se rovněž mohou těšit na kovbojskou Western Show, dětské animace či večerní koncert skupiny Rock’n’Rodeo od 20:30. Trapeři a indiáni si již tradičně otevřou tržiště s nefalšovanými indiánskými pokrývkami. V sobotu a neděli pak proběhne první taneční workshop line dance.

Na co se mohou těšit děti? Kutilské dílny, indiánské tance s čejenským míšencem Hunting Wolfem, výroba indiánských pér, bubnování, výroba ozdob do vlasů či míčků indiaca – to vše a mnohé jiné si mohou děti vyzkoušet každý víkend a o prázdninách. Bavit je budou dva noví maskoti městečka Pullman City a navíc bude na programu každý pátek od 21:30 večerní dobrodružná vycházka s pochodněmi (o prázdninách i každé pondělí a středu). K dalším lákadlům pro děti patří dobrodružné hřiště „Little Pullman“, dětská železnice, lukostřelba, rýžování zlata, jízda na poníkovi, projížďka kočárem, divoká jízda na mechanickém býku, představení o dějinách Ameriky American History Show, kouzelnické představení, kovbojské Western Show s lasy a vrháním dýkou a lanové centrum „Adventure Trail“ pro malé i velké.

Termíny dětských akcí: v sezóně každou sobotu a neděli (kromě mimořádných akcí), o prázdninách denně (12.4. – 27.4., 7.6. – 22.6., 26.7. – 12.9., 25.10. – 2.11.).

20. a 21. dubna proběhne největší hledání velikonočních vajíček v Dolním Bavorsku. Každé dítě, které najde jedno ze 3000 schovaných malovaných vajíček, obdrží malou odměnu. Děti se mohou při akci pobavit i ve skákacím hradu či se podívat na American History Show, kovbojské Western Show nebo na kouzelnické vystoupení. Večer bude návštěvníky bavit živá country hudba.

Ve dnech 25. a 26. dubna bude probíhat již 3. mezinárodní soutěž Rockabilly Rumble Band Contest. Pro fanoušky rock’n’rollu a rockabilly zde vystoupí cca 20 hudebních skupin, které bude posuzovat porota složená z expertů na tento styl. V pátek večer se představí hvězda celé soutěže, skupina „Bernie Woods and the Forest Fires“ z Velké Británie, v sobotu jejich krajané „Porky’s Hot Rockin’“. Návštěvníkům se nově nabízí bezplatný kurz boogie woogie. „Jsme nadšeni z otevřenosti tohoto stylu a mimořádné energie, kterou vyzařuje. Hudba a životní styl v duchu rockabilly fascinují všechny věkové skupiny a to se k nám skvěle hodí,“ říká event manažer Deddy Jeschke.

Vstupné: pátek od 17:00 9 EUR, jednodenní vstupenka v sobotu 18 EUR, vstup od pátku do neděle 30 EUR. Návštěvníci s americkými vozy mají vstup zdarma!

Pullman City, „živoucí westernové městečko“ v obci Eging am See, se rozkládá na úpatí Bavorského lesa a je snadno dostupné z dálnice A3 mezi Deggendorfem a Pasovem. Již 16 let si zde děti i dospělí mohou užívat atrakcí „Divokého západu“ – lukostřelby, rýžování zlata, jízdy na ponících, line dance i romantiky u táborového ohně. Během sezóny probíhá bohatý program s kovboji, indiány, bizony, kouzelníky a další. Srdcem městečka je autentický areál, ve kterém jsou předváděny scény z dějin Ameriky. Kopcovité městečko o rozloze 200.000 m2 nabízí rovněž dobrodružné hřiště a lanové centrum. Konají se zde různé zajímavé akce, např. festival country a rockabilly hudby, setkání majitelů amerických vozů nebo „harlejářů“ či koňský festival „Western Pferd Festival“. Pullman City rovněž nabízí svým hostům ubytování přímo v městečku, např. v Palace Hotelu, ve srubech s ohništěm nebo i v přilehlých kempech, celkem asi tisíc lůžek. Pullman City je skvělým tipem na výlet pro malé i velké, fanoušky westernů i country stylu, pro milovníky koní, tance, dějin Ameriky, pro motorkáře, „kamioňáky“, příznivce kempování, pro rodiny, firmy i organizace.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...