Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výukové ekologické programy v Toulcově dvoře

Mateřským, základním a středním školám poskytují ekologické výukové programy možnost doplnit v unikátním přírodním prostředí výuku o praktickou ekologickou výchovu.

  • Publikováno: 25. 08. 2014

Dvou až čtyřhodinové interaktivní programy nabízejí seznámení se zvířaty z naší farmy, ekosystémy areálu Toulcova dvora, environmentálními problémy a v neposlední řadě se starými tradicemi a řemesly.

Jedná se o výukový blok s ekologickým, přírodovědným a všeobecně rozvíjejícím obsahem. Jeho cílem je doplnit školní vzdělávací programy o praktickou ekologickou výchovu, která probíhá v podmínkách těžko dostupných většině školských zařízení. Aktivity jsou připravovány tak, aby se děti učily prožitkem, samy hledaly příčiny a řešení ekologických problémů a získávaly odvahu k jednání ve prospěch přírody.

Programy využívají prvků problémového a projektového vyučování, citové, estetické, pracovní i dramatické výchovy. Rozvíjejí smyslové vnímání a fantazii. Učí děti vnímat v souvislostech, podněcují u nich aktivitu a tvořivost. Programy jsou přizpůsobeny věku účastníků a navazují na vzdělávací programy.

Již je zahájeno přihlašování na programy v období září 2014 – březen 2015. Objednávat můžete telefonicky na čísle 271750548 (v době od 8:00 do 16:00), případně elektronicky na e-mailové adrese programy@toulcuvdvur.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...